Az orgazmus egészségügyi kérdés is - 2019.06.06. -

Nőként, anyaként mennyire ismered a saját testedet?  A hüvelyi orgazmus hozzájárul a könnyebb megfoganáshoz és szüléshez, a rejtélyes libidó pedig az esetek többségében tudatosan növelhető.

Az orgazmus egészségügyi kérdés is

Kriston Andrea már az egyéniségével gyógyít. A KIT- módszer feltalálója, kifejlesztője és első számú trénere hatalmas lelkesedéssel és humorral mesél, magyaráz, tanít. Nők ülnek körülötte matracokon, és elvarázsoltan hallgatják. A következő percben már felszabadult tánc folyik, körbe-körbe a teremben, Andi körülöttünk ugrál, mozog, vezényel, mint egy indián törzsfőnöknő. Pillanatkép a Gésa-tréningről.

Szexuális tudatosság= szexuális egészség

– Milyennek látod most a magyar nők helyzetét, mennyire vannak rendben a saját szexualitásukkal?

– Úgy látom, hogy sok nő áldozata az örömtelen szexnek, nem élik meg az orgazmust és a libidójukat úgy, ahogy szeretnék. Érzékelik a problémát, de nem akarják ezt fokozni a párkapcsolatukban, inkább eltitkolják a szomorúságukat, csalódottságukat és haragjukat. Ezek a gátló érzelmek aztán felhalmozódnak, és gyakran a nőgyógyászati rendelőben csapódnak le.

 -Hogy néz ki az ideális esetben, hogy egy nő tudatosan foglalkozik a szexualitásával?

– Az autóvezetéshez hasonlítanám. Ha szeretnénk jól autót vezetni, először meg kell tanulnunk, aztán begyakorolnunk.  A szexualitást ugyanígy kell tanulni, majd gyakorolni és karbantartani. Például egy mai fiatalnak elég sekélyesek az információi. A kortársak sem tudnak többet. Ez olyan, mintha kihagynánk a KRESZ-t és a vezetési gyakorlatot, és máris autóba akarnánk ülni. Aztán meg úgy teszünk, mintha magabiztos sofőrök lennénk.

Nem mindegy, hogyan szexelsz

-Tehát nem mindegy, hogyan szexelünk?

– Egyáltalán nem. Ha egy nő megtanulja, hogyan élje meg örömmel és pozitívan a szexualitását, annak hatalmas önbizalomnövelő és kiteljesítő hatása lehet. Előidézi a női szervek megfelelő működését, és egy nagyon jó mentális állapotot, mely a leendő anyaságra is felkészíthet. Maga az orgazmus, a szexuális szervek megfelelő működése egészségügyi kérdés, nem lehet félvállról venni.  Ha csak olyan elváltozásokra gondolunk, mint a PCO, endometriózis, mióma, ciszta, mindnél fontos lenne először a szexualitáshoz kötődő pozitív érzések feltételének megteremtése. Sajnos a szexuális örömtelenség lecsapódhat megfoganási nehézségben, peteérési gátoltságban, vagy menstruációs zavarban.

-Mi az első lépés, ha valaki változtatni akar?

– Ha már nehezen tudjuk az úton tartani az autót, netalántán már karamboloztunk is, javaslom, tegyük le kicsit a járművet. Fontos, hogy első lépésként magunkkal legyünk őszinték, ismerjük be, hogy probléma van. Ha valaki felismeri, hogy mi használ a testének, milyen érzelmek halmozódtak fel benne kislánykorától kezdve, akkor megtanul másképp nézni a nőiségére, és ez már jó alap lehet az egészséghez és a minőségi szexuális élethez. A Kriston Intim Torna és a Gésa-tanfolyamokon a tornagyakorlatok mellett mindez elsajátítható.

A titokzatos G-pont és a hüvelyi orgazmus

-Miben ad többet a Gésa-tréning?

-Míg az intim tornán a hüvely izmának feszesebbé és egészségesebbé tételét tanuljuk, a Gésán olyan nők fejlesztik tovább magukat, akik szeretnék ezt az intim területet még érzékibbé és ügyesebbé tenni. Ha ebbe a testrészbe magabiztosság költözik, megváltoznak a nő érzései önmaga felé. Már a megnövekedett önbizalom gyógyító hatású, és ez természetesen a párkapcsolatra is kihat. A hüvelyben átélt orgazmus például a nőnek igazi hormonfröccs, segíti a könnyebb megfoganást, a későbbi a szülésélményt. Ráadásul közben oxitocin is termelődik, mely erősíti a felek közti kötődést.  Így az apukára később „fészekben tartó” hatást gyakorol amellett, hogy a férfi önértékelése is nagyobb lesz, ha péniszével elégítheti ki a nőt.

– Ezek szerint minden nő képes a hüvelyi orgazmusra?

– Igen, csak van, akinél ez még nincs felépítve. Először fel kell dolgozni azokat a traumákat, melyek ezt a kiteljesedést megakadályozhatják. Miután rendet raktunk fejben, utána foglalkozunk a G-ponttal, melyet nem csupán a hüvelyben keresünk, hanem az agyi területet is felfedezzük hozzá. Minden nő képes a szép szexuális életre, olyan nincs, hogy valakit „nem jól raktak össze”. De ahhoz, hogy fuss, először sétálni kell tudni biztosan.

– Hány százalékban múlik a pár női, illetve férfi tagján a fejlődés, vagy hogy működhet-e köztük a szex?

– Fontos, hogy mindkét fél megtegye a magáét száz százalékosan a jó ügy érdekében. Olyan ez, mint a közös futás. Mindketten felelősek vagyunk a saját tempónkért, hogy szóljunk a másiknak, ha szeretnénk gyorsabban-lassabban futni. Kettőnkön múlik, hogy tudunk-e együtt haladni, ha kell, néha sétálni. A nő le tudja tenni a gátlásait, és könnyebben felvállalja a saját útját és a döntéseit. Ha erre időt és energiát szán, a teste is másképp üzemel szex közben, jobban érzékeli magát, és ezáltal a párjának is sokat tud adni.

– Mi a helyzet a libidóval? Ez is fejben dől el, mint az orgazmus?

– A tornával a libidó is jelentősen fokozható, hisz hormonálisan átgyúrja az embert, de olyan partner kell hozzá, akivel megvan a kémia, a női-férfi viszony. Fontos, hogy meglegyen a parázs, melyet lángra lehet lobbantani. Ha már csak hamu van, és vágytalanná vált a kapcsolat, még mindig a két fél döntésén múlik, mit kezd ezzel. Ha mindkettő elégedett, akkor működhet a szereteten alapuló kapcsolat. A nőknél főleg a menopauza vízválasztó: van, akinél teljesen elmúlik a vágy, van, akinél csökken, de van, akinél megmarad. Sok múlik azon, mennyire intim ez a kapcsolat, a nő mennyire érzékeli magát nőnek, mennyire fiatalos, rugalmas testileg.

– Egy szülés után álló nőnek mit adhat a Gésa torna?

– Sok nő számol be arról, hogy hamarabb abbamarad a vérzése, mert a méhtest és a méhnyálkahártya gyorsabban regenerálódott. Ilyenkor a libidó is előbb visszatér, már a kiírt hat hét előtt lehet az anyának alvás közbeni orgazmusa, jelezve a szervezetnek, hogy készen áll a szexre, van libidója. És ha a szülést nem traumaként élte meg, akkor a torna segítségével elsöprőbb szexben lehet része, mint az anyává válása előtt bármikor. De ez az élmény nem függ életkortól vagy élethelyzettől, épp ezért a Gésán nincs korhatár, bármennyi idősen nők vagyunk, kortól függetlenül. Ami változik, az az adott életkorban megélt női természet. Ha ezt a változást elfogadjuk és megéljük, akkor tudunk igazán kiteljesedni szexuálisan.

Kriston Andrea intim torna trénert, a híres Kriston-módszer kifejlesztőjét receptre kellene felírni, ahogy ezt számos visszajelzés is igazolja. A torna hatékonyságához hozzájárul közvetlen, energikus személyisége, mellyel 12 óra alatt bárkiből előcsalogatja a játékos, könnyed, önmagát elengedő nőt. Van, akinek férfiakhoz való viszonya változik meg, és van, aki ennek hatására kilép egy rossz kapcsolatból. Van, aki épp arra jön rá, hogy a szex nem lehet akadály a kapcsolatában, mert képes megélni az önfeledt szexet, épp csak a felszabadultság hiányzott előtte. És a magyar nők számára szerintem ez a legfontosabb lecke. A szex nem mások elvárásainak beteljesítése, nem is kötelező penitencia vagy büntetés, hanem szabad indiántánc. Mindenki a saját ütemében, saját kedvére és örömére járja.

Jász Veronika - anyanet.hu

Az eredeti interjú megtekintéséhez kattints ide!

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?