Szervsüllyedések

Húgycsősérv

A húgycsősérv, vagy urethrokele, a húgycső hüvely irányába történő kiöblösödése. Kialakulásában elsősorban az elülső hüvelyfal és a húgycsövet alátámasztó szövetek elégtelensége áll, mely hátrányos életvezetési szokásokkal következtében alakul ki. A testvédelem elsajátítása, az egyénre szabott gyakorlatok segítenek a tünet megszűntetésben, vagy enyhítésében.  

 

Hólyagsérv

A hólyagsérv, hólyagsüllyedés, cystokele,  a hüvely elülső falának erőtlensége, és helytelen terhelés következtében létrejövő tünet, mert helyreállítása tudatos életvezetést igényel. Amennyiben nem indokolt az azonnali műtét, úgy mindenképpen a tanfolyammal érdemes kezdeni, ahol minden segítséget megkapsz, hogy a tüneteid megszűnjenek, vagy jelentősen javuljanak. Amennyiben annyira súlyos a tünet, hogy ezt követően mégis műtétre van szükség, akkor megakadályozható a sikeres műtét utáni újabb hólyagsérv kialakulása, a helyes életvezetés következtében.   

 

Végbélsérv

Végbélsérvről, vagyis rectokele-ről akkor beszélünk, ha a hátsó hüvelyfal és a környező szövetek, szalagok gyengesége miatt a végbél kisebb-nagyobb mértékben beboltosul a hüvelybe. Proktológus állítja fel a diganózist. A tanfolyamon megérted, hogy mi volt a belső folyamat, és megismered a megszűntetéshez vezető utat. Az egyénre szabott tréning gyors eredményhez vezethet, ha az aktivitás a részedről is megvan. Amennyiben műtét vált indokolttá a végbélsérv súlyossága miatt, úgy minden képpen javasolt egy tanfolyami részvétel, hogy meg tudd őrizni a végbél-hüvely szövethatár megfelelő erejét.

 

Méhsüllyedés

Descensus uteri, vagyis méhsüllyedés esetén a méh a szokásosnál mélyebben helyezkedik el, de a méhszáj a hüvelybemenetnél nem süllyed mélyebbre. Méhelőreesésnél, prolapsus uteri esetén azonban a méh, a hüvelybemenetnél mélyebbre süllyed. A tünet kialakulását létrehozó összes tényező megszűntetése és az izom egyénre szabott építése következtében több cm-t is tudunk emelni a szerven. Nagyon lényeges, hogy a hatást kiváltó tényezők közül csak egy a megfelelő torna elsajátítása, és végzése. A Kriston tanfolyamon minden olyan lehetőség birtokába kerülsz, ami emeli a méhtestedet.

 

Hüvelysérv

A hüvely kicsúszása a méheltávolított nőknél alakul ki. Méh eltávolítás után azonnali tudatos alhasvédelem szükséges, hogy megelőzhető legyen a megváltozott struktúrából származó kellemetlen következmény. Méheltávolítást követően nagyon hasznos a Kriston Intim Torna tanfolyam elvégzése, majd a megtanult egyszerű gyakorlatokkal a medence kijáratát lezáró izomlemez erejének a megtartása. Ez esetben a hüvely anatómia helyzete megtartható, és a hüvelysüllyedés elkerülhető.

 

 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?