Szexuális fejlődés

SZEXUÁLIS KITELJESEDÉS

 

Mi a szexuális kiteljesedés hiánya?

A csökkent libidó, a libidó teljes hiánya nem ritka jelenség a pároknál. Tapasztalatok szerint a huzamosabb együttélés során ez nagyon sok kapcsolatban bekövetkezik. A nőknél kétszer gyakrabban fordul elő, mint a férfiaknál. Ebből rögtön látszik, hogy a téma okozhat a társak között nagy feszültségeket. Az orgazmus hiánya is éket verhet a partnerek közé, legyen bármelyik fél érintett. Ez utóbbit lényegesen többször tapasztalják a nők, aminek összetett okai vannak. Az orgazmus/szexuális gyönyör/kéjérzet/erotikus örömérzet/kielégülés többnyire a nemi szervek szexuális ingerlése során kialakuló intenzív eufórikus élmény, de nem csak a különböző erogén zónák stimulációjával jöhet létre, hanem erotikus fantáziák, szokatlan ingeregyüttesek következtében is. Az orgazmus során olyan hormonok termelődnek, amelyek hosszabb-rövidebb ideig tartó kellemes testi-lelki állapotot okoznak. Az orgazmust kísérhetik önkéntelen testmozgások, hangok, megváltozik a légzés, szaporább lesz a pulzus, megemelkedik a vérnyomás. Sok nő azonban soha, vagy csak ritkán jut el az orgazmus megéléséig aktus során. A legtöbb nő csak aktuson kívül, csikló orgazmust ér el, mások azonban képesek a hüvelyi orgazmusra is. A nők orgazmusa plusz adalékot szolgáltathat a megtermékenyüléshez, de annak hiánya természetesen nem fogamzásgátló hatású. Az orgazmus során a hüvely falának ritmikus összehúzódásai segítik az ondót eljutni a méhszájhoz, tehát nemcsak extatikus, hanem praktikus is a nők orgazmusa, ezen túl pedig még stresszcsökkentő, immunerősítő hatással is jár, nyugodtabb alváshoz vezethet. Bizonyítottan van fájdalomcsillapító és a pszichés egészségre gyakorolt jótékony hatása is. A férfi orgazmusának hiánya a megfoganás lehetőségétől is megfosztja a párt. Mindkét nem esetén komoly önértékelési zavarhoz vezethet a libidó és az orgazmus hiánya.

netek, okok

Vannak esetek, amikor semmilyen módon nem érhető el az orgazmus. Ez nőknél és férfiaknál is előfordulhat. Ennek mindig nyomós oka van, de jelentős következménye lehet az orgazmus hiányának a párkapcsolatra, frusztrációt élhetnek meg, aláássa az önértékelést. A nő libidóját befolyásolja párkapcsolatának előélete, családi élete és a partnerével folytatott kommunikáció minősége, de ez hatással lehet a férfiakra is, akiknek vágyát könnyen megölheti a megszokás. Az alacsony libidó gyakran társulhat az érzelmi közelség vagy a partnerre való nyitottság hiányához. Bármely életkorban jelentkezik a probléma, fontos feltárni a háttérben lévő okokat. Feszültség, depresszió, régebbi negatív szexuális élmények, sőt szervi problémák is okozhatják az orgazmus zavarait. A női orgazmusképtelenség mögött lehet kisebbrendűségi érzés, negatív önkép, negatív testkép, korábbi nemi erőszak, gyermekkori szexuális kihasználás, félelem a kontrollvesztéstől, a kapcsolaton belüli alkalmazkodás nehézsége, nem megfelelő párkapcsolati és szexuális kommunikáció, megfelelni akarás miatt az orgazmus megjátszása. Bár kisebb számban, de a férfiaknál is előfordulnak orgazmussal kapcsolatos zavarok. Okai között szerepelnek teljesítményszorongás, szexuális traumák, párkapcsolati problémák, félelem a nem kívánt terhességtől, merev vallási előírásokhoz kötődő bűntudat, alacsony tesztoszteronszint, sérülések, alkoholfogyasztás, droghasználat, gyógyszerek, pornófüggőség, stb.

Kezelése

Minden a fejben dől el – szokták mondani. Így van ez az orgazmussal is. Éppen ezért nagyon fontos annak tudatos keresése, feltárása, hogy mi lehet a probléma gyökere. Az orgazmuskészség felépíthető és fejleszthető, az evidens orgazmuskészség élettanilag minden ép idegrendszerű ember számára adott. A letermelődő vagy a kiváltható libidó is alapfelszereltség „gyárilag”. Ha nem működik, az egy jelzés a szervezet részéről, hogy valami változtatást igényel. Ehhez szükséges lehet szakember segítsége, pszichológus, szexuálpszichológus, önismeret, szexuális önismeret. Mindenki számára elérhető támogatást nyújt ebben a Kriston intim torna, amit a témával foglalkozó szakértők is javasolnak pácienseiknek a komplexitása miatt: test-lélek-szellem egyaránt képződik ezeken a tanfolyamokon.

Kriston-módszer hatása

Tréningjeinken egyéni vagy csoportos formában vizsgázott szakemberek segítségével sajátíthatod el azt a tudást, tapasztalhatod meg azt a mozgásélményt, amivel felvértezve testednek erre a rejtett részére is nagy figyelemmel tudsz lenni. A foglalkozásokon elhangzó információk, esetismertetések rávilágítanak arra, hogy a Te problémád hátterében mik húzódhatnak meg. Ezeknek a feltérképezése, a tüneted „forgatókönyvének” felismerése segít Téged abban, hogy a megoldáshoz eljuss, így lesz teljes a mozgás, a testismeret hatása. Frusztrálódás helyett vegyél részt egy tréningen, hogy megértsd magad és felépítsd az orgazmuskészséged, ráláss a libidód csökkenésének okára és dúsítsd azt. A tüneteidről nem kell a csoport előtt beszélned. A tanfolyami résztvevők visszajelzése alapján kiderült, hogy az alaptréning és a Gésa tréning 93%-ban növeli a libidót. Ha nincs rá szükséged, akkor nyomj néhány fekvőtámaszt és megszűnik. Kezdd az alaptanfolyamon és gyere utána a Gésára/Gézára, akár azonnal. Nem fogsz magadra ismerni! A párodról nem is beszélve! Az orgazmuskészség felépítése ismeret és gyakorlat kérdése. A tréninget végzettek elméleti és gyakorlati ismeretei gyorsan haladó szintre emelik képességeidet.

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?