Kriston-módszer Diák program

Egészségnevelési óra

Időpontok

Ez az egészségnevelő módszer az egészségtudatos viselkedést, a tabuként kezelt témakörökben oktatja a diákok életkorához igazítva. Például, hogy milyen szokásokat alkalmazva tudjuk elkerülni az aranyér, a herevénatágulat, az inkontinencia, a menstruációs görcs tüneteit. A ciklust a lányok 70-80%-a görccsel éli meg. Nem ismerik az utat ahhoz az érzéshez, hogy ezt a természetes folyamatot funkcióörömként érzékeljék. Ebből később a női szervek funkciózavarai bontakozhatnak ki: premenstruációs szindróma, félelem a szüléstől, szexuális zavar, megfoganási nehézség. Nem ismerik a lányok a menstruációs görcsöt oldó tornát, pedig azzal, illetve a menstruáció más módon történő szemlélése során ez a folyamat egészségessé válhatna, ami komoly kihatással van a későbbi termékeny életszakasz további évtizedeire, és a nemi szervek egészségére. A nők óriási számban szednek görcsoldó tablettákat, ami az okot nem szűnteti meg.

Gyakori a fiatalok körében a székrekedés, az aranyér, a herevéna tágulat. A tudatos alhasvédelem ezt segít elkerülni, olyan eszközöket ad a fiatalok kezébe, amivel tudatossá válnak fiúk, lányok egyaránt. Ezek a fiatalok lehet, hogy többet tudnak a tudatos prosztatavédelemről 2 óra után, mint az édesapjukJ

Az első tantervemet az Oktatási Minisztérium fogadta el 1990-ben Intimtorna néven, a másodikat 1995-ben az Egészségügyi Minisztérium KÖ-TE-LÉK (Környezet-Test-LÉleK fejlesztő tantrev). 10 éven át a Fővárosi Pedagógia Intézetben oktattam a módszerem pedagógusoknak, mint egészségfejlesztő szaktanácsadó. A „Kriston diák program” oktatását azóta sem hagytam abba.

Szívesen tartok a pedagógusoknak, szülőknek egy rövid előadást a témában, amiben elmondom, hogy mit tudunk nyújtani a diákoknak pár órában. Lehet, hogy akár a saját egészségük miatt is hasznos lehet egy ilyen előadás, hiszen majdnem szakmai ártalom a pedagógusoknál a hólyag túlterhelése, a székrekedés, a belső szervek süllyedése...Tapasztalatunk szerint nagyon tetszik a tanároknak, a szülőknek a program, és többnyire az a visszajelzés, hogy milyen kár, hogy nekik diák korukban nem volt még ilyen. Magam is így gondolom ezt.

 

„Tabu helyett ismeret” órák

A foglalkozásokat 10-18 év közötti osztályoknak tartom. Ennek része 2 elméleti óra, majd fiúk, lányok külön tanulnak 1 órában számukra hasznos mozgást (menstruációs görcs oldására, székrekedés megszűntetésére, hasi szervek funkciójának javítására, kontinencia képességének növelésére).

 

„Felelősen a nagy Ő megtalálásától a szülésig” workshop

Felelős magatartás elkerülhetetlen a szerveink és azok működése nélkül. Játékos formában szereznek újabb ismereteket a fiatalok a testünk azon működéseiről, melyek végeredményeként majdan a kezében tarthatja babáját egy természetes szülés végén. Szülési kedv növekedésének egyik alapja, hogy legyen a fiatal számára vonzó a szülés.

 

Hamarosan egy kedves Kriston tréneri csapat áll a készen a diákprogram továbbadására. Október elején vizsgáznak. 

Amennyiben szerveznél az iskolában, kérlek írj ide: tanfolyam@kriston.eu

 

Alaphelyzet
Ár Státusz Alaphelyzet
Egyéni tréning időpont egyeztetés alapján Egészségműhely
Budapest 1061, Király u. 14. I. emelet (80-as kapucsengő)
Kriston Andrea 0 Ft Elérhető Jelentkezem
NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?