Hüvelygyulladás

Általános leírása

 

A női test nyitott, a külvilággal a hüvelyen keresztül közvetlenül kapcsolódik, ezért meghatározó jelentőséggel bír, hogy ez az izmos falú cső milyen állapotban van. Izomzata, nyálkahártyája jó tónus, megfelelő keringés esetén remek védelmet biztosít a belső nemi szervek, a nő számára. Ha ez gyengül, markáns tünetekkel hívja fel a figyelmet a veszélyre, pont úgy, mint az autó műszerfalán a piros vészjelző lámpa. Már a nyugati orvostudomány is tényként kezeli, hogy minden testi tünetünk mögött meghúzódik valamilyen lelki ok, különösen igaz ez a nemi szervekre, melyek a női lét frusztrációira, azok megélésére érzékenyen reagálnak. A visszatérő intim gyulladások, hüvelygyulladás számtalan nő (és társa) életét keserítik meg.

 

Tünetei, oka

Gyakori tünete a szokásosnál bővebb, megváltozott színű és állagú hüvelyi folyás, az intim testrészeken jelentkező irritáció, viszketés, égető érzés. Az egészséges hüvelyváladék áttetsző vagy fehér színű, szagtalan, savas, 4,0-4,5 közötti pH-jú. A hüvelyváladék megszaporodása, sárgás, szürkés vagy zöldes színe, túrós állaga, kellemetlen illata jelzi a bajt. Ezeket a tüneteket hasi szúró vagy görcsös fájdalom is kísérheti. Az irritáció az egész szeméremtestre kiterjedhet, egyes kórokozók esetében pedig szövődményként a méh-, a petevezetékek, a petefészek, hashártya gyulladását is eredményezheti. A hüvelygyulladásnak több kiváltó oka és kórokozója lehet. Növeli az esélyt a hüvelygyulladásra a gyakori partnerváltás, az anális közösülés, a partner ivarszerveit érintő fertőzés (pl. idült prosztatagyulladás és húgycsőgyulladás). Az immunrendszer gyengülésével járó betegségek (például leukémia, AIDS), az antibiotikumok és a gyulladásgátló szteroidok, illetve az immunrendszer működését csökkentő szerek szedése, a daganatellenes kezelés szintén kedvez a hüvelygyulladás kialakulásának. A fertőzött vagy túl erősen klórozott uszodai víz éppúgy elősegíti, mint a túlzásba vitt intim tisztálkodás, a hüvelyöblítés, mert ezek is felboríthatják az intim flóra egyensúlyát. A klimax során bekövetkező ösztrogénhiány, a hüvelyfal elvékonyodása, műszálas fehérnemű, az intim testtájak rossz szellőzése és a nem megfelelő tisztálkodás is növeli a panaszok előfordulásának esélyét. A hüvelygyulladás felbukkanása lehet figyelemfelkeltés testünk részéről a párkapcsolatunkban, az intimitáshoz való viszonyulásunkban fennálló nehézségekre. Előfordulhat, hogy lélekben lázadozunk a szexuális aktus ellen, de mégis belemegyünk a szeretkezésbe párunk kedvéért – akivel vagy csupán a szexualitással kapcsolatban fenntartásaink, szorongásaink, félelmeink, stb.vannak - akkor hüvelyünk gyulladással "lázadhat" ez ellen. Amíg a szexuális élet boldog és kielégítő, a hüvely sikerrel szokta felvenni a küzdelmet a bejutó mikroorganizmusokkal, legyenek azok baktériumok, vírusok vagy gombák. Érzelmileg vagy testileg megélt feszültségek, a biztonság hiánya az intimitás terén vezethetnek tartós stresszhez, ami stresszhormonok termelődését okozza, ezek pedig gyengítik az immunrendszert, így a hüvely védekezőképességét, ami egyenes út a gyulladás kialakulásához. A megoldás, hogy nézzünk szembe azzal, ami zavar szexuális életünkben, próbáljunk párunk bevonásával megoldást találni a felmerülő kérdésekre.

 

Kezelése

Fentiekből következik, hogy nagyon fontos a tünetek kezelése mellett a megjelenésükkel párhuzamosan fennálló tényezőket megvizsgálni, ha lehetséges, megváltoztatni. A szexualitás, az ahhoz való általános és aktuális viszonyulásunk, a saját természetünk, erotikus természetünk ismerete, elfogadása, megélése, testünk működésének pontosabb megismerése, elfogadása, stresszmentes, „jó viszony kialakítása a hüvelyünkkel”, párkapcsolatunk minősége, stb. mind-mind hatással vannak a jó funkcióra. Mivel ez sok nőnek stresszforrás, hasznos lehet mélyebbre leásni, a gyökerekhez, ebben érdemes fontolóra venni szakember, pszichológus segítségét is. Az intim testrészek jó formában tartása, a szervek megfelelő keringése, a sejtek ideális oxigén-és tápanyagellátása más fertőzéses eredetű gyulladásokban is kiváló hatású, ezt a célt a szakemberek tapasztalatai alapján a Kriston intim torna egyedülálló módon szolgálja speciális, a kismedencei szervekre, gáti szövetekre, keringésre, mirigyekre ható gyakorlatsorával. Gyakori, hogy a gyógyszeres kezelést újra ismételni kell és a tünetek akkor sem szűnnek meg maradéktalanul vagy visszatérnek, megmutatva, hogy nem sikerült felszámolni a kialakuláshoz vezető okokat.

 

Kriston-módszer hatása

Tréningjeinken egyéni vagy csoportos formában vizsgázott szakemberek vezetésével megtanulod a célzott mozgást. Egyéni gyakorlatsort kapsz, ami leginkább támogatja a nemi szerveid, gátad, hüvelyizmaid, ereid, mirigyeid egészséges működését. Rendhagyó biológia órán veszel részt, ahol olyan információk is elhangzanak, amik kimaradtak a hagyományos képzésből, s amelyek támogatnak Téged a tüneteid mielőbbi megszüntetésében. A foglalkozásokon elhangzó tudásanyag, esetismertetések rávilágítanak, hogy a Te problémád hátterében mik húzódhatnak meg. Ezeknek a feltérképezése, a tüneted „forgatókönyvének” felismerése segít Téged abban, hogy a megoldáshoz eljuss, így lesz teljes a mozgás hatása. Várunk szeretettel.

 

 

 

Ajánlott tréningek

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?