Miben segít? - Kriston-módszer

Endometriózis

Amikor méh belső felületét adó nyálkahártya megjelenik a méhtesten kívüli területeken, endometriózis betegségről beszélünk. 

Ez az endometrium előfordulhat a méh külső felületén, a petevezetékeken, a petefészkeken, hólyagon, beleken, illetve még egyéb, rendellenes területeken is.  Ezeken a helyeken kialakult méhnyálkahártya úgy viselkedik, mint a méhben elhelyezkedő, így havonta egyszer leválik és vérzéssel ürül, vagy felhalmozódik a vér. Innen a csokiciszta elnevezése. A betegség óriási fájdalommal járhat, és komoly akadályát jelentheti a szexuális életnek, a megfoganásnak, a kellemes testérzetnek, ami a közérzet rombolásával a kiteljesedett párkapcsolatot gátolhatja. Sok tanítványom érkezett műtétek, hormonkezelések után, fennálló betegséggel, akiknek arra segítünk rájönni, hogy mit tehetnek magukért, ami az igazi változást hozza.

Külön öröm, amikor a Gólyatréningen találkozom a kismamákkal endometriózisban érintettség után.  Javasolt mihamarabb Kriston Intim Torna tanfolyamra jönni a diagnózist követően. A kiváltó ok megszűntetésével képes vagy megszűntetni a tünetet. A változás rajtad áll!

PCOS

Policisztás ovárium szindróma Olyan tünet együttest jelent, ami többnyire a következő tünetekből áll: petefészekben folyadékot tartalmazó képletek, tömlők, vagyis ciszták, mentruációs rendellenesség, szexuális probléma, megfoganási nehézség, női hormon alacsony szintje, férfi hormon magas szintje, fokozott szőrnövekedés, hajhullás, pattanásosság, inzulin rezisztencia, pajzsmirigy hormonok megváltozott szintje, vetélési hajlam. Az általában ajánlott orvosi, dietetikus javaslatin túl javasolt a kiváltó tényező kiküszöbölése. Ne ragadj bent a változatlan állapotban. A betegség hátterében logika rejlik, és ha mindent bedobsz, amit a tréningen tanulunk, akkor gyorsan meg is szűntethető.

Menstruációs problémák

„Normál ciklus”, ha a vérzés rendszeresen és fájdalommentesen jelentkezik. Ha ettől eltérőt tapasztalunk, akkor nagy valószínűséggel valamilyen nehezítettségünk van a témával kapcsolatban, ami azonban megoldható. Az alábbi esetekben mindenképpen érdemes foglalkoznunk a tünettel: görcsös, fájdalmas menstruáció, túl rövid/túl hosszú havi ciklus, a normál havi vérzés teljes kimaradása annak ellenére, hogy nem történt megfoganás. Előfordulhat a peteérés hiánya, és a PMS, a premenstruációs  szindróma. Ne elégedj meg a gyógyszeres kezeléssel, mert attól a kiváltó tényező nem szűnik meg. Időzített bombaként ketyeg a szervezetben törődés nélkül. A résztvevők 86%-nak pozitív irányba változik a viszonya a menstruációval, a görcsre panaszkodó résztvevők a következő hónapban 48,7%-ban már nem észlelnek fájdalmat.

Változtatás szükséges az életedben, amennyiben a következők valamelyikében érintett vagy: menstruációs görcs, ciklus rendszertelenség, peteérés hiánya, a ciklus hosszának felborulása, a vérzés mennyisége túl sok, vagy túl kevés, esetleg köztes vérzés tapasztalható, vagy egyáltalán nincs menstruációd. Segítünk, hogy mielőbb változtathass.  

 

Méhpolip

Az adott területet borító nyálkahártya jóindulatú túltengéséről van szó. Nőknél a leggyakrabban előforduló betegség a méhpolip. Nem elég várni kívülről a segítséget. A változást te hozhatod létre, mi viszont segíthetünk.

 

Mióma

A méh izmából és rostos szöveteiből álló jóindulatú elváltozás, mely a nők minden korosztályát érintheti. Mérete változatos,  néhány millimétertől akár kosárlabda nagyságú is lehet. Sok esetben fordul elő több mióma egymás mellett. A kiváltó ok megszűntetésével elérhető, hogy eltűnik a tünet. Ha műtétre kerül a sor, akkor nincs rá garancia, hogy a mióma nem nő vissza.

Ciszta

A ciszta kötőszövetes tokkal körülvett, általában folyadékkal töltött tömlő. Nagyon sok típusa fordulhat elő. A test változatos pontjain tud megjelenni ez az elváltozás, azonban különösen gyakori a bőrön és a nemi szerveken. A tréningen leggyakrabban petefészek-, here cisztával találkozunk. A kiváltó ok megszűntetésével elérhető, hogy eltűnik a tünet.

FelkéSZÜLÉS gátóvásra

A Kriston Intim Torna és a hozzákapcsolódó tanfolyamok segítenek a hüvellyel kapcsolatos elengedettség felépítésében. Segítünk a korlátozó érzelmek leoldásában, és az elasztikus izomszövetek kialakításában, hogy a babád engedékeny utat találjon, és neked is a legkevesebb változással járjon a gát szöveteiben a szülés. Ne gondold, hogy eszközös nyújtással, hüvelymasszázzsal mindez elérhető. A passzív hozzáállás sem segít, ezt mutatja a gátmetszés előfordulásának nagy száma is. A saját gátunkért mi vagyunk a felelősek, ezt nem várhatjuk az orvostól, vagy a szülésznőtől. A törődést meghálálja a tested a szülésnél, és az azt követő regenerálódás során. Csak olyan trénertől tanuld az intimtornát, aki a módszeremet hivatalosan oktatja. Érezd magad jó kezekben. A Kriston-módszert a megfoganás, beágyazódás elősegítésére, a várandósság teljes ideje alatt, egészen a szülésig bátran végezheted a megtanult módon. Más módszerek nem minden esetben javasoltak! A Kriston–módszer hatását azonban kár lenne elspórolni  babádtól, és magadtól. Az igazi felkészítés állomásai: Kriston Intim Torna nőknek, Gólyatréning, Gésák titka. Így nagyon sok párkapcsolati, gyereknevelési és személyes jó érzést korlátozó szituációt tudsz megspórolni a jövőre nézve.

Vaginizmus

A hüvely és a gát izmainak görcsös állapota, mely rendszerint csak a szexuális együttlét során, vagy orvosi vizsgálat alkalmával okozza akadályát a behatolásnak.  A kiváltó ok megszűntetésével elérhető, hogy eltűnik a tünet. A fájdalmas behatolást átélő nők 100%-a jelezte vissza, hogy a fájdalom enyhült. Ha ilyen tüneted van, akkor gyere mihamarabb a tréningre. Nem találkoztam még olyan nővel, akinek a tudatos lazítás, vagy a csövekkel való tágítás segített volna. Amennyiben nincs gyulladás a háttérben, és a hüvely bejárata mégis befeszül, akkor az egy jogos reakció a szervezet részéről. Segítünk felfedezni, megérteni, változtatni. A megoldást magad fogod létrehozni, és egyszer a múlt része lesz, hogy ilyen is volt az életedben.

 

Dyspareunia

Fájdalmas aktus, aminek szervi oka lehet gyulladás, hormonhiány okozta nyálkahártya érzékenység, sugárkezelés következménye, de gyakori, hogy semmi szervi oka nincs. A medencefenék izmainak görcsének logikus oka van. Nem hiszem, hogy masszírozással, síkosítóval megoldható. Ha megérted az okát, akkor meg tudod oldani.

 

Méhszájseb

Minden olyan elváltozás, ami a méhszáj finom nyálkahártyáján megjelenik oda nem illő módon, miközben a laborvizsgálat nem mutat ki rosszindulatú elváltozást, méhszájsebnek hívnak. A mi oldalunkról nézve mindegy, hogy mi a „torlasz”, mert a kliens részéről ugyanaz a teendő a megszűntetéséért. Természetesen fontos az orvosi segítség, de a tréning átélése, annak hatására hozott változtatások következtében megszűnő méhszájsebek igazolják számunkra, hogy aktívan érdemes tenni a gyógyulásért, nem csupán kívülről várni az ecsetelést. Légy aktív részese az egészségednek!

Hátrahajló méh

A méhtest a hüvely síkja fölé, közel a függőlegeshez helyezkedik el. Bár sokak számára nagyon ijesztő kórképnek tűnik, azonban a hátrahajlást a szalagok sajátos struktúrája okozza, és ez nem befolyásolja  a méh egyetlen funkcióját sem. A közhiedelemmel ellentétben a megfoganási képességre nincs hatással. Gyakorta fordul elő, hogy szülés után a már „megszokott” helyzetben helyezkedik el a méh. A hátrahajló méh esetén lényeges, hogy megtanulja a nő a méhszalagok védelmét biztosító szokásokat, hogy erős izommal stabil, alátámasztott állapotban legyen a méhszáj, hogy megakadályozza a méh süllyedését. Sajnos tudatos védelem hiányában, a hátrahajló méhtesttel élő nők körében gyakrabban fordul elő méhsüllyedés, helytelen életstílus következtében. Tanuld meg a Kriston-módszerrel, hogy miként tudod védeni a női szerveid.

Szervsüllyedések

Húgycsősérv

A húgycsősérv, vagy urethrokele, a húgycső hüvely irányába történő kiöblösödése. Kialakulásában elsősorban az elülső hüvelyfal és a húgycsövet alátámasztó szövetek elégtelensége áll, mely hátrányos életvezetési szokásokkal következtében alakul ki. A testvédelem elsajátítása, az egyénre szabott gyakorlatok segítenek a tünet megszűntetésben, vagy enyhítésében.  

 

Hólyagsérv

A hólyagsérv, hólyagsüllyedés, cystokele,  a hüvely elülső falának erőtlensége, és helytelen terhelés következtében létrejövő tünet, mert helyreállítása tudatos életvezetést igényel. Amennyiben nem indokolt az azonnali műtét, úgy mindenképpen a tanfolyammal érdemes kezdeni, ahol minden segítséget megkapsz, hogy a tüneteid megszűnjenek, vagy jelentősen javuljanak. Amennyiben annyira súlyos a tünet, hogy ezt követően mégis műtétre van szükség, akkor megakadályozható a sikeres műtét utáni újabb hólyagsérv kialakulása, a helyes életvezetés következtében.   

 

Végbélsérv

Végbélsérvről, vagyis rectokele-ről akkor beszélünk, ha a hátsó hüvelyfal és a környező szövetek, szalagok gyengesége miatt a végbél kisebb-nagyobb mértékben beboltosul a hüvelybe. Proktológus állítja fel a diganózist. A tanfolyamon megérted, hogy mi volt a belső folyamat, és megismered a megszűntetéshez vezető utat. Az egyénre szabott tréning gyors eredményhez vezethet, ha az aktivitás a részedről is megvan. Amennyiben műtét vált indokolttá a végbélsérv súlyossága miatt, úgy minden képpen javasolt egy tanfolyami részvétel, hogy meg tudd őrizni a végbél-hüvely szövethatár megfelelő erejét.

 

Méhsüllyedés

Descensus uteri, vagyis méhsüllyedés esetén a méh a szokásosnál mélyebben helyezkedik el, de a méhszáj a hüvelybemenetnél nem süllyed mélyebbre. Méhelőreesésnél, prolapsus uteri esetén azonban a méh, a hüvelybemenetnél mélyebbre süllyed. A tünet kialakulását létrehozó összes tényező megszűntetése és az izom egyénre szabott építése következtében több cm-t is tudunk emelni a szerven. Nagyon lényeges, hogy a hatást kiváltó tényezők közül csak egy a megfelelő torna elsajátítása, és végzése. A Kriston tanfolyamon minden olyan lehetőség birtokába kerülsz, ami emeli a méhtestedet.

 

Hüvelysérv

A hüvely kicsúszása a méheltávolított nőknél alakul ki. Méh eltávolítás után azonnali tudatos alhasvédelem szükséges, hogy megelőzhető legyen a megváltozott struktúrából származó kellemetlen következmény. Méheltávolítást követően nagyon hasznos a Kriston Intim Torna tanfolyam elvégzése, majd a megtanult egyszerű gyakorlatokkal a medence kijáratát lezáró izomlemez erejének a megtartása. Ez esetben a hüvely anatómia helyzete megtartható, és a hüvelysüllyedés elkerülhető.

 

 

Hüvelyi orgazmus hiánya

Jól ismert fogalmak a csikló és a hüvelyi orgazmus. Ez utóbbi nem sok nő élménye a mindennapokban, ugyanakkor sokszor kiséri szorongás, szégyen, bűntudat, kisebbrendűség...Holott az orgazmuskészség felépíthető, és fejleszthető, és még az is fejleszthető, és még utána is. Az evidens orgazmuskészség az csak alap. Ha már tudsz jól autót vezetni, akkor tudsz majd vezetés közben gyönyörködni. Kezdd az alaptréningen, és gyere utána a gésára, akár azonnal. Nem fogsz magadra ismerni!

Wertheim műtét

Wertheim műtéten átesett nők méh, petefészkek, petevezetékek, nyirokcsomók eltávolítását követően jelentősen megváltozik a medencei szervek élettani helyzete, valamint a női szervek eltávolításával a szervezet működése. További tünetek képződhetnek a sugár terápia alkalmazása során. Gyakori, mindennapos tünet lehet a székrekedés, a hüvely merevvé válása, a gyakori ürítési inger, a szexuális problémák, illetve előfordulhat az ürítési inger hiánya, a kiürítés nehezítettsége, vagy arra való képtelenség.

 

A Kriston Intim Torna komplex segítséget jelent a gyógyulni vágyó nőknek. Véleményünk szerint minden oldalról érdemes alátámogatni a gyógyulást. A Kriston Intim Torna sikere abban rejlik, hogy komplexen hoz lére hatást az életminőség javítás érdekében. Amikor a testi, lelki, szellemi hatások egyszerre érvényesülnek, akkor a legintenzívebb a fejlődés. Ezt a rendkívüli változtatást ígéri a módszer annak érdekében, hogy az ürítési, szexuális funkciók javuljanak, a női önértékeléssel összefüggő érzések fejlődjenek, a szövetek elérjék rugalmasságuknak a csúcsát. Kutatások igazolják, hogy a Kriston-módszer jelentős szervi, funkcionális, és pszichés változást képes generálni. Fókuszban a NŐ kiteljesítése áll annak érdekében, hogy a Wertheim műtéten, vagy egyéb petefészek-, méheltávolító műtéten átesettek mélyen átérezzék, hogy a nőiségünk nem egy szerv meglététől függ.

A Kriston-módszer segítséget jelent abban, hogy a Wertheim műtéten átesett nők felgöngyölíthessék a műtétet megelőző állapot kiváltó tényezőit, amik a műtéttel még nem lettek eltávolítva. A Wertheim műtétet követően nem csupán a jelen állapotban elérhető legjobb szervi és pszichés funkciók elérése a cél, hanem arról való gondoskodás, hogy a jövőben megvalósítsuk mindazon érzelmi és szerveink működését támogató helyzeteket, melyek új létezési módot biztosítanak egészségünk érdekében.

 

A Kriston-módszer egyedi, más módszerrel meg nem tanulható mozgáskészletet nyújt a Wertheim műtött nők regenerálására, mely gyors fejlődést ígér személyre szabott feladatsorával. A mozgások megtanítását különleges oktatási módszertanával garantálja. Viszont a Kriston-módszer sokkal többet nyújt a Wertheim műtéten átesett nők újszerű létezéséhez. Ezért a módszer 70%-a a mozgáson túl, kutatással igazoltan kívánja szolgálni a nők egészségét. Egy onkológus, maga is műtéten átesett szerint a Kriston-módszert kötelezővé kellene tenni minden daganat miatt műtött számára. A Kriston-módszert azt oktatja a Wertheim műtött nők számára, amit az orvos (gyógytornász, dietetikus) nem tud helyettünk megtenni. A Wertheim műtét után ránk vár korlátozó részeink felismerése, újszerű működésre bírása. Amikor az újszerű létezés megvalósul, akkor megjelenik életünkben az öröm.

 

Műtét után a tudatos védelmet szolgálja a Kriston-módszer több modulja is. Különösen javasolt az alaptréning utn a gésák titka tréning, és a test karbantarására a Kriston Fitness, mely gondoskodik az újszerű működés védeklem, javítása mellett az egész test karbantartásáról.

Szeméremtáji visszértágulat

Vénák tágulata nem csupán a lábon tud fájdalmat, funkciózavart okozni, hanem az altesten is. Előfordul, hogy a vér visszaszállítását végző erek túlnyomásnak vannak kitéve. Az egyén szöveti terhelhetőségétől függ, hogy meddig képes kompenzálni az érfal. Egy ponton túl nem tud a visszér ellenállni a nyomásnak, és átmeneti, majd tartós túlterheléses tüneteket mutat.

Ajánlott tréningek

Magömlési zavar

Korai magömlés

A szándékhoz képest rendszeresen, korábban bekövetkező ejakuláció, mely a kontroll érzetének a csökkenését okozza. Következménye lehet a nő orgazmusának a hiánya, libidócsökkenés, a férfi önértékelés romlása, ami krónikus stresszé alakulhat. Maga után vonhatja a Tesztoszteron hormon hiányát, majd megoldás nélkül akár prosztata problémát is. Mihamarabb érdemes gondoskodni a magömlési kontroll elsajátításáról. A tanfolyamon jelentős változás vár rád, könnyed, de biztos kontroll képességet építhetsz ki.

 

Késői magömlés

A magömlésben való gátoltság következménye az orgazmusra és az ejakulációra való képtelenség. Amennyiben megérted az okát, úgy azt meg is változtathatod.

 

Merevedési zavar

Bizonyos helyzetekben, a szükséges időben történő erectilis dysfunctio, potenciazavar, merevedés hiánya, megszűnő merevedés, csupán részleges merevedés, merevedési korlátozottság, hímvessző keményedésének a kellő hiánya, „nem áll föl” állapot.

A szexuális élethez szükséges merevedés tartós, vagy visszatérő hiánya esetén beszélünk a merevedés hiányáról. Ez jelentheti, hogy a merevedés nem jön létre, nem tart kellő ideig, vagy nem kellő fokú. A tünet hátterében rejlő összes okkal foglalkozunk a tréningen, és minden szinten meg is tanuljuk, hogy mit tehetünk a merevedés visszaállításáért, hogy biztonságérzet legyen a potencia kapcsán. A potenciabiztonság minden férfi esetében elérhető, ha ép az ideg-izom kapcsolat, és az nem sérült baleset, bénulás, műtéti szövődmény, vagy egyéb okból kifolyólag. Nem kell megvárni az orvosi kivizsgálást, hiszen az állapot megszűntetését csak segíti a tanfolyam anyaga. Attól, hogy van lyukas fogad, nem kell megvárni a fogmosással a fogkezelést.

A potencianövelő szerekkel elért merevedés minden érintett tudja, hogy nem jár azzal a belső érzéssel, ami kívánatos. A háttérben meghúzódhat a szégyen, bűntudta, a csalás stressze, arról nem is beszélve, hogy a kiváltó tényező megoldatlan marad. Ne takard el a problémád, hanem oldd meg. Lehet, hogy te is megtapasztalod, hogy soha nem látott, soha nem érzett élmények várnak rád a tréninget követően. A tréningen soha nem derül ki a csoporttársak számára, hogy miért érkeztél.

 

Varicokele

Herezacskó visszereinek tágulata, here visszérsérv, a here anatómiai rendellenessége, a hereburok vénáinak elváltozása.  Alattomosan alakul ki, mert kezdetben csak időszakosan van jelen, de csak kis mértékű a tünet. Majd a fenntartó tényezők hatására egyre többször terhelődnek az erek, majd a hosszan, és a tartós hatásokra kitágulással alkalmazkodnak az erek. Amikor a fájdalom megjelenik, többnyire még nem látható ultrahanggal az elváltozás. Később azonban diagnosztizálható lesz, és egyre nagyobb fájdalommal is jár a tünet, jelentősen meghatározva a közérzetet, és a szexuális funkciót.  Ez egy jelentős figyelmeztetés a testünktől, hogy valamin változtatnunk kell.

Prosztata

Prosztata BHP

A prosztata leggyakoribb elváltozása, ami a szövetállományának a jóindulatú megnagyobbodását jelenti. A prosztata hiperplázia, a dülmirigy megnövekedése, a rajta áthaladó húgycső falára olyan nyomást gyakorol, ami korlátozza a könnyed vizeletürítést. Az orvosi kezelésen túl nagyon lényeges, amit a férfi magáért tud tenni a mindennapokban. Ennek hiányában teljesen kiszolgáltatott a férfi a benne végbemenő folyamatoknak.  Szorgalmas tanítványaink a tünet megszűnéséről, vagy jelentős visszahúzódásáról számolnak be.

 

Prosztata gyulladása, prostatitis

Prosztata gyulladásnak két fajtája van: kórokozók hozzák létre vagy nem találnak kórokozót az ondóban.

Idejét tekintve előfordulhat: akut prosztata gyulladás vagy krónikus, többször előforduló gyulladás.

A fájdalmat jelentő, vizeletürítést, szexualitás befolyásoló tünet kiváltó okának felkutatásáben, és annak megváltoztatásában segít a tanfolyami anyag. Tapasztalataink szerint a prosztata gyulladásban érintett férfiak gyakran éveken keresztül cipelik fájdalmaikat, akik kétségbeesve várják a segítséget különböző szakorvosoktól. A tanfolyamon megérted, hogy ezt a tünetet egyedül te tudod megszűntetni, és azt is, hogy miként.

Inkontinencia

Inkontinenciáról akkor beszélhetnünk, mikor időnként, vagy rendszeresen vizelet, szél, széklet megtartási nehézségekkel szembesül valaki. Ennek súlyossága változó lehet, ellenben megfigyelhető egy súlyosbodás, ha nem oldódik meg a kiváltó tényező. A javallott orvosi vizsgálatot követően kiderül, hogy mennyi a lehetőséged a változtatásra. Ha például a záróizmod gyengesége okozza a megtartási képtelenséget, akkor azt az orvos csak műtéttel tudja segíteni. A sikeres műtét sem tudja azonban megelőzni az újabb inkontinens életszakasz kialakulását, így újabb műtét válhat esedékessé.

A tréningen megtanítunk mindarra, amit csak te tehetsz meg magadért. Amennyiben nem idegrendszeri sérülésről van szó, illetve megvan az idegrendszer és az izom működtetésének az alapja, tehát bármilyen aprócskát is, de működtethető az izom, úgy garantált a fejlődés a Kriston Intim Torna tanfolyam anyagával. Amennyiben  hasi nyomás növekedésével egyszerre történik a megtartási képtelenség, úgy azt csak izomfejlesztéssel lehetséges gyorsan, de akár egész életre megoldani. Amennyiben izomgyengeség áll a tünet hátterében, úgy a beszámolók szerint, és személyes véleményem szerint nem lehet megoldani hüvelybe helyezett pesszáriummal, elektromos izomstimulációval, lézeres kezeléssel, hüvelyi súlyok alkalmazásával. A megfelelő torna izomfejlesztő, izommegtartó hatása semmivel nem helyettesíthető. Ne várj csodát varázseszközöktől. A végén a tornán kötsz ki. Kezd azzal, és gyorsan érj el egy egészen más állapotot. Ahol korábban gyenge voltál, oda magabiztosságot adó erő költözik. A Debreceni Urológiai Klinikával végzett közös vizsgálatunk eredményeképpen 3 inkontinencia típusban mutatkozott a Kriston-módszer hatásosnak.

 

Vizelet inkontinencia nőknél

Stressz inkontinencia tünetre jellemző, hogy a vizelet elcseppenése, elfolyása köhögés, tüsszentés, rázkódás, ijedelem, hányás, ugrálás, szökdelés, futás, egyéb testhelyzet változtatás hatására jön létre, vizelési inger nélkül. Nőknél lényegesen gyakoribb a tünet, aminek oka az anatómiai felépítésünk. Többnyire minden második nő észleli a tünetet. Erős izom esetén azonban képes a vizelet megtartására a húgycső, még idős korban is. A Szent Rókus Kórházban végzett vizsgálatunk eredményeként megállapítható volt, hogy kivétel minden nőnek erősödött a záróizma a tréning hatására. Sajnos nem mindenkinek könnyű a majdnem mindennapos gyakorlás, így a teljes csoportok átlag javulása 92%-os volt. Sajnos a lustaságtól csak gyengül az izomzat. A Kriston Intim Torna személyre szabott gyakorlatait végző nők 100%-a számolt be javulásról, vagy a tünet teljes mértékű megszűnéséről. A torna műtét után sem elhagyható.

 

Vizelet inkontinencia férfiaknál

A vizelet inkontinencia előfordul férfiaknál is, amikor csupán a pénisz izmának a gyengesége van a háttérben, és fizikai munka végzésekor, vagy sportoknál, köhögésnél, tüsszentésnél  nem tartható a vizelet része, vagy ritkábban egésze. Férfiaknál jellemző a húgycső izomzat gyengeségére, hogy az utolsó cseppeket nehezen tudják kiüríteni, vagy az ondó gyengén-pulzálva ürül, esetleg a merevedési szög nagy lett a hasfalhoz képest. Mindez lehet teljesen független a merevedési képességtől.

Gyakori, hogy a daganat miatt történő prosztata műtétet követően jelentkezik a vizelet inkontinencia, a vizeletvesztés. Ennek elkerülésére már a műtét előtt javasolt egy tanfolyamon részt venni, és a tornát, és egyéb nagyon fontos ismereteket elsajátítani a műtét utáni állapot segítésére. A műtét utáni izomfejlesztést nem tudja az orvos a beteg helyett elvégezni. Ez a feladat a kliensre vár. A Debreceni Urológiai Klinikával végzett vizsgálatunk eredményeként megmutatkozott, hogy a mágnesszékes kezelés, és az elektrostimuláció nem volt hatással az izomgyengeségre, ellenben a radikális prosztata eltávolításon átesett férfiaknál, objektíven vizsgálva, 73%-ban pozitív változás volt észlelhető a vizeletvesztési tünetek esetén a Kriston-módszer alkalmazásával. (Dr. Benyó Mátyás, Debreceni Urológiai Klinika)

Amennyiben izomgyengeség áll az inkontinencia hátterében, úgy pozitív változást a résztvevők 100%-a él meg.

 

Széklet-, szél inkontinencia

Ez a nagyon kellemetlen tünet fokozatosan alakul ki. Kezdetben többnyire „csak” széklettel kissé szennyeződik az alsónemű a nap folyamán helyes tisztálkodás esetén is. Amennyiben ennek hatására nem erősítjük meg a záróizmot, úgy a tünet tovább fokozódhat. Ekkor a nagy nyomású szél visszatartása is nehézséget jelenthet, majd a komoly gond lehet később a hasmenéses állapotban a záróizom nagy erejű összehúzása. A tünet súlyosbodásával már nem csupán megtartási nehézségről, hanem megtartási képtelenségről beszélünk. Ezt azért fontos kiemelni, mert az érintettek fokozatosan kialakulásról számolnak be, és utólag bánják, hogy nem figyeltek korábban a kezdeti tünetekre.  Vannak állapotok, amikor baleset, betegség hatására nem izomgyengeség áll a tünet hátterében. Ezt orvos egyértelműen el tudja dönteni (bénulás, ideget nyomó képletek...).

Az izomgyengeségből származó széklet inkontinencia még idős korban is gyorsan, hatékonyan kezelhető a beszámolók, megfigyeléseink alapján. Többnyire 2-3 hét alatt lényeges változásról számolnak be kivétel nélkül a tornát gyakorlók, és a tréninget átélők. Ez idő alatt teljesen képes megszűnni a a tünet, vagy olyan jelentős mértékben visszahúzódni, ami további gyakorlásra ösztönöz. A tréning hatására komoly pozitív érzelmi változás érhető el a hallgatóinknál.

Meddőség

Akkor beszélünk megfoganási nehézségről, ha nehezített a teherbeesés, ha nem jön a baba, pedig szeretnénk.  Amennyiben nincs szervi elváltozás, akkor érdemes úgy tekinteni rá, hogy amennyiben megszűntetjük a kiváltó okot, akkor nagy eséllyel búcsút mondhatunk az egész problémának. Az ok lehet női, vagy férfi oldalról de gyakori, hogy mindkét oldal tud tenni a sikerért. Ez az állapot egy erős jelzés, hogy valami változtatni szükséges. A „harmonikus” állapotod eredménye, hogy erős termékenység tapasztalható.

 

Női meddőség

Nem szervi ok, hanem funkcionális eltérés a peteérés kimaradása, a petevezeték átjárhatatlansága, a megtapadás hiánya és a vetélés. A Kriston-módszer kapcsán ezekre úgy tekintünk, mint következményekre, amin változtatni tudunk. Az orvosi segítségen túl ne csupán kívülről várd a megoldást. Légy aktív résztvevője a termékenységi egészségednek. A petesejtek is küzdenek minden hónapban a célért. Ne engedd, hogy passzivitásba merülj! Olyan változások várnak, amiket magad tudsz csak meglépni, és a végén tiéd lesz a siker!

 

Férfi meddőség

Amennyiben nem áll fenn ok-okozati viszony a nemi szervek egészsége és  meddőség között, úgy hiába a hormonpótlás, a here visszérműtétje. A következő esetekben tudsz változtatni:

  1. Nem termelődik elegendő hímivarsejt.
  2. Teljes egészében blokkolt a hímivarsejtek termelése.
  3. Nagyon lassúak a hímivarsejtek.
  4. Alkatilag nem alkalmasak a megfogantatásra, nem fejlődnek egészséges, funkcióra alkalmas fizikummal.
  5. Ne csak orvostól várd a megoldást. A megfelelő autóvezetésben nem tud segíteni a szerelő.

Stoma viselése

A hasfalra történő bél kivezetés lehet átmeneti, de végleges is. Mindkét esetben hasznos a hasüregi szervek megváltozott statikája miatt a Kriston Intim Torna rendszeres végzése. A vizeletmegtartó, nőknél a hüvely alhasi szervek támasztó funkciója miatt is és a bél megváltozott történő kivezetése következtében.

Herpesz

A vírus egyik fajtája kifejezetten a nemi szervek környékén tanyázik, itt rendezkedik be arra, hogy a legváratlanabb időszakokban megmutassa magát fájdalmas hólyagocskák formájában, és ezzel magára vonja a figyelmed, megzavarva a nyugalmad. Ha rálépnek a fűre, akkor jön a parkőr. A tréningen megérted, hogy miként számolhatod fel a vírus okozta betegséget.

A tünet előfordulhat a szeméremajkon, a végbél környékén, a péniszen egyaránt.

 

Aranyér

A végbél bejáratánál, vagy a végbélnyílás fölött, a mélyben található szöveti deformitás. A lágy szövet kitüremkedése, vénák tágulata lehet időszakos, kis méretű, de állandósulhat, illetve komoly nagy méretet is elérhet, és később be is gyulladhat. A lágy kötőszövet túlterheltsége fájdalommal, vérzéssel járhat. A vérrögképződés miatt odafigyelést igényel, és érdemes igénybe venni az orvosi vizsgálatot. Az orvosi kezelés mellett azonban nem elhagyható, amit csak a kliens tud magáért megtenni. Egy hallgatót idézek: „az aranyerem az orvosi ellenőrzés, kezelés ellenére csak nőtt.” Nem várhatjuk, hogy az orvos azt is megteszi, ami a mi feladatunk lenne. Mindenki maga védi, vagy terheli a testét. Az aranyér ellenes forgatókönyv hatására már 3 hét alatt felszámolható, vagy jelentősen visszafejleszthető a tünet. Aki végzi a megtanultakat, az elkerülhetetlenül megtapasztalja a hatást. Agyő aranyér!

 

Szexuális fejlődés

Libidó fokozása

A tanfolyam anyaga már a foglalkozás során érthetővé teszi számodra a lehetséges teendőket ennek érdekében. A tanfolyamon résztvettek visszajezése segítségével kiderült, hogy a KIT és a Gésa tréning 93%-ban növeli a libidót. Ha nincs rá szükséged, akkor nyomj néhány fekvőtámaszt, és megszűnik. 

 

Orgazmus hiánya

Vannak esetek, amikor semmilyen módon nem érhető el az orgazmus. Ez nőknél és férfiaknál is előfordulhat. Ennek nyomos oka van, de jelentős következménye lehet az orgazmus hiányának is. Frusztrálódás helyett vegyél részt egy tréningen, hogy megértsd magad, és felépítsd az orgazmuskészséged.

 

Hüvelyi orgazmus hiánya

Jól ismert fogalmak a csikló és a hüvelyi orgazmus. Ez utóbbi nem sok nő élménye a mindennapokban, ugyanakkor sokszor kiséri szorongás, szégyen, bűntudat, kisebbrendűség...Holott az orgazmuskészség felépíthető, és fejleszthető, és még az is fejleszthető, és még utána is! Az evidens orgazmuskészség az csak alap. Ha már tudsz jól autót vezetni, akkor tudsz majd vezetés közben gyönyörködni. Kezdd az alaptréningen, és gyere utána a gésára, akár azonnal. Nem fogsz magadra ismerni!

Egészségmegőrzés

Egészségünk gondozása mindennapos törődést igényel. A Kriston-módszer segít, hogy tetőtől talpig, kívül és belül óvhasd magad. A feldolgozott témák a tabu tárgykörébe tartoznak. Nem is szerzünk ebből adódóan ismereteket ezen tárgykörben. A Kriston-módszer óvodáskortól szépkorúakig, minden korosztály számára, nőknek és férfiaknak segítik az intimitással összefüggő szervek egészséges működését, az intimitásban való kiteljesedést. A tudatos egészségóvás hatására KITeljesedik az életünk.

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?