Vaginizmus

A hüvely és a gát izmainak görcsös állapota, mely rendszerint csak a szexuális együttlét során, vagy orvosi vizsgálat alkalmával okozza akadályát a behatolásnak.  A kiváltó ok megszűntetésével elérhető, hogy eltűnik a tünet. A fájdalmas behatolást átélő nők 100%-a jelezte vissza, hogy a fájdalom enyhült. Ha ilyen tüneted van, akkor gyere mihamarabb a tréningre. Nem találkoztam még olyan nővel, akinek a tudatos lazítás, vagy a csövekkel való tágítás segített volna. Amennyiben nincs gyulladás a háttérben, és a hüvely bejárata mégis befeszül, akkor az egy jogos reakció a szervezet részéről. Segítünk felfedezni, megérteni, változtatni. A megoldást magad fogod létrehozni, és egyszer a múlt része lesz, hogy ilyen is volt az életedben.

 

Dyspareunia

Fájdalmas aktus, aminek szervi oka lehet gyulladás, hormonhiány okozta nyálkahártya érzékenység, sugárkezelés következménye, de gyakori, hogy semmi szervi oka nincs. A medencefenék izmainak görcsének logikus oka van. Nem hiszem, hogy masszírozással, síkosítóval megoldható. Ha megérted az okát, akkor meg tudod oldani.

 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?