Néhány fontos szó a menstruációról - 2019.04.11. -

Fogadjátok szeretettel Palicz Judit norvégiai Kriston tréner írását.

Néhány fontos szó a menstruációról

Nincs olyan nő, akit ne érintene a menstruációja, hiszen ez a természet velejárója. Mégis a tapasztalat azt mutatja, hogy ez a ciklus a legtöbb nő életében inkább teherként jelenik meg. A menstruáció maga az élet ciklusa, és mint ilyen, az élet és halál témáját is érinti, amit gyakran elfelejtünk. A test minden hónapban "felépít", vagy életet ad, illetve kitisztít vagy elhal. A kérdes mégis az, hogy a kettő között mi törtenik velünk nőkkel, hogyan és miként éljük meg ezt a szakaszt. 

Szomorú, hogy az európai országokban a nők nagyon nagy százalékban érintettek a menstruációs problémákban. Miért? Mert a menstruáció nem csupán a havi vérzésünket jelenti, nem pusztán az elmúlást és a kezdetet, de azt is megmutatja, milyen zsákokat viseltünk már érkezése előtt, illetve milyen puttonyokat hagyunk magunk mögött, amikor a klimax során befejeződik ez a folyamat.

A kislányoknál a menstruáció ugyan még nem kezdődik el, de az elraktátozott információ már befolyással van az életükre, és amikor idősebb korukra elmarad, az információ ott maradhat, ami miatt a probléma talán sosem ér igazán véget. Ezért a menstruációs problémák a görcsökön kívül komolyabb tüneteket is produkálhatnak, mint az endometriózis, PCOS, megfoganási nehézségek, felborult ciklus, izzadás, rosszullétek stb. Ahelyett, hogy betegségként kezeljük, Inkabb úgy tekintsünk ezekre a tünetekre, mint egyfajta kommunikáció, amelyben a tested szeretne tudatni veled valamit, amivel dolgod van. A kérdés rögtön felmerül. Mi üzenet várat a felismerésre? És hogyan tudom én ezt megérteni? Mit tudok vele kezdeni? Hogyan lesz jobb? Ezekre a kérdésekre kaphatsz többek közt választ a Kriston Intim Torna tréningeken. Tarts velünk, és ismerd meg közelebbről a test csodálatos működését, és hangold át női szerveid működését. 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?