Abúzus - 2017.10.23. -

Örülök, hogy előkerült az abúzus témája. Semmit nem kell elmesélni egy tanfolyamon, mégis gyakran beszélnek óra után négyszemközt a nők. Alíg van tréning, hogy ne legyen érintett a témában.

Abúzus

  Van, aki éveken keresztül szenvedte el, van, aki többször visszakerül áldozati szerepkörbe és van, akinek 10 percet kellene az életéből kivágni, hogy visszaszerezhesse régi, önfeledt én-jét.

  Kinek van joga visszaélni a gyengeséggel, a kiszolgáltatottsággal, vagy hogy képtelen valaki kiállni önmagáért? Mitől válik valaki olyanná, hogy üvöltve tud NEM-et mondani. Egy idős barátom szerint beválós mondat flegma arccal a: „Tegye már el, kinek van kedve csikket szívni!”.

  Tar Ildikó azt írta, hogy a traumán átesett embernek csupán tegnapi a fájdalmas emlék, hiába történt 20 éve. Ezt elfogadva azért fokoznám még, mert az ilyen embernek inkább mai emlék.

Számtalanszor tapasztalom, tapasztalják tréner tanítványaim az oktatás során, hogy akinek szexualitással kapcsolatos fájdalmas emlékeik voltak, akár gyerekként is, azoknak nagyon sok intim tünete lehet: izomgyengeség, plusz más nőgyógyászati, urológiai, proktológiai elváltozás. Nagyon ritkán jutnak el segítség nélkül oda az érintettek, hogy szexuálisan magabiztos életet tudjanak élni, majd ebből származóan nehézséget jelenthet a bizalom felépítése egy kapcsolaton belül, így az elköteleződés, a gyerekvállalás. Ha mégis jön a gyerek, akkor milyen szülő lesz belőle? Tud-e majd úgy kislányt nevelni, hogy az ne érezze a fokozott féltést? És ha kisfiút szült, akkor miként reagál majd a követelőzésre, a saját igény előtérbe helyezésére? Tud-e harag, retorzió nélkül nevelni? Na ez utóbbi is érdekes lehet, ha a kisfiú felnő egy ilyen anya mellett, akkor benne lesz vajon harag a nők iránt? Le akarja majd őket nyomni? Mitől gondolja egy férfi azt, hogy a nőnek bármit meg kell tenni azért, hogy ő jól érezze magát?

Milyen lélek az, aki nem törődve a másik emberrel, csak a saját vágyait tartja szem előtt. Annak nagyon erős „görcse” van, betöltésre váró vákum, ami elfedi az erkölcsöt, empátiát (ha van neki más állapotban), és mint egy kiéhezett vad, bármi ármányra, erőszakra képes, csakhogy megkapja. Az ilyennek nagyon betegen működik a lelke. Vajon mitől? Hol lett ő abuzálva?

Nekem volt olyan tanítványom, aki csiklógörccsel keresett föl (abban is van tudatos izom). Éveken keresztül kezelték antibiotikummal, de nem reagált rá (természetesen). Egy tanfolyamon vett nálam részt, majd egyéni beszélgetésben kiderült néhány dolog (megszűnt neki az első óra után): a párja minden szex előtt lekötözte, különben nem volt merevedése. Számára csak az ártalmatlanná tett nő nem volt veszélyes, ekkor már erősnek érezte magát, és akkor már potens is tudott lenni.

Most kissé elkalandoztam, mert ebben a témában rengeteget tudok beszélni. Nagyon sok beszámolót hallgattam erről, és sok nőt (férfit) láttam kijönni ebből az állapotból. Durva esetben olyan ez, mint egy lelki-kóma. Egy része elalszik az embernek, vagy mint egy elakadt lemezjátszótű. Hasznos egy segítő, aki felébreszt, aki rádöbbent, hogy a tű arrébb ugrasztható.

  Hamarosan indul az új Trénerképzésem. Ma Skype-os próbát tartottunk külföldi hallgatókkal, akik ismerkedtek és mesélték egymásnak, ki honnan hallott a Kriston-módszerről. Egyikőjük azt hitte, hogy az intimtorna unalmas szorítgatás lesz. De nem! Senki nem gondolja, hogy milyen elemi változásokat tudunk létrehozni, amik új érzéseket hoznak. Ahol egy traumán átesett nő erőtlennek, kiszolgáltatottnak, eltorzultnak látja magát, ott 12 óra elteltével már ügyesség, bátor érzékelés, magabiztos fókusz van, és egy eddig takargatott testrészt „visszaenged magába”. Nem véletlen a tréning hangvétele, a nyelvezet, a humor, ami segít átárnyalni a korábbi viszonyt önmagunkkal, az emlékeinkkel, a szexualitással, a férfiakkal. Így lenne jó átárnyalni, hogy önérzettel tudjunk magunk mellé állni, vagy segíthessünk másnak beszélni kínos élményeikről, vagy hogy összefogva tudjuk azt mondani erőszaktevőknek, hogy NEM!

#kristonintimtorna #kristonmódszer #kristonandrea # trénerképzés #intimtornatanfolyam #abúzus #szexuáliszaklatás 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?