Kriston Diákprogram

Tabu helyett ismeret

Időpontok

8-16 éves korú diákok számára kifejlesztett, tanóra keretében megvalósítható egészségnevelő foglalkozás, melyet az erre felkészített Kriston Trénerek tartanak. A Kriston Diákprogram azon ismereteket adja át, melyek segítségével védhetők a hasi szervek és azok funkciói. Kisiskolás kortól kamaszkorig, életkornak megfelelően tanulnak a fiatalok az intim szokásokról: ürítés, széklet-, vizeletmegtartás, alhasi szervek kötőszöveteinek védelme, a szervfunkciók tisztelete, természetes testi folyamatok. A játékos, szórakoztató biológia, anatómia, élettan, szervi funkciók, személyes fejlődésük és az egészségóvó ismeretekről szóló előadás segítségével felelős döntéseket hozhatnak a fiatalok, hogy megelőzhessenek intim szerveket érintő tüneteket. A tabuként kezelt intimitás szégyennel, bűntudattal, kudarccal járhat, holott az a funkcióörömöt, kötődést, léterőt hivatott szolgálni, ha kellő tisztelettel bánunk vele. Sem a tabu, sem a szabados élet nem szolgálja hosszú távú egészségünket, mentális jóllétünket.

Csakis az ismeretek, az egészséges intimitás mintája támogatja a diákokat a jelenben és a jövőben.

A Kriston Diákprogramnak komoly kihatása lehet arra, hogy tudatos, reprodukcióra képes fiatalok nevelkedjenek és öngondoskodással megkönnyítsék saját életüket, továbbá csökkentsék az egészségügyre háruló terheket. A megszerzett ismeretanyaggal megelőzhető az aranyér, a székrekedés, herevéna-tágulat, inkontinencia, premenstruációs szindróma. További előny, hogy pozitív kép alakítható ki a menstruációról, a szülésről, csökkenthető a későbbi szexuális zavar és a megfoganási nehézség. Ezért a lányoknak tanítjuk a menstruációs görcsöt oldó tornát, hogy az egészséges élettani folyamatokat pozitív módon szemlélhessék.

 

A Kriston Diákprogram választható részei:

  • >> tájékoztató az iskola vezetője számára a program nyújtotta előnyökről 45 perc

  • >> előadás pedagógusoknak 45 perc

  • >> előadás a szülőknek 45 perc

  • >> előadás külön lányoknak, fiúknak, vagy koedukált formában életkor függvényében 1-2x45 perc

  • >> Kriston Intim Torna Diákoknak lányoknak, fiúknak külön a hasi szervek funkciójavítására 45 perc

  • >> Játékos workshop 2x45 percben lányoknak, fiúknak, vagy koedukált formában.

  •  

A fiatalok intim problémái jelentősek. A fájdalmas menstruáció a lányok 70-80%-át, a székrekedés a fiatalok felét érinti, kisgyermekként pedig sokan megtapasztalják az alvás közbeni vizeletvesztést. Az aranyér és a herevéna tágulat tünetei is kamaszként jelentkezhetnek először.

 

Javasolt minden osztálynak alsó és felső tagozat, majd a középiskola évei alatt igénybe venni a Kriston Diákprogram nyújtotta lehetőséget, ami jelenős terhet vesz le a pedagógusokról és a családról.

 

Kriston Andrea 10 éven át oktatta módszerét a Fővárosi Pedagógia Intézetben mint egészségfejlesztő szaktanácsadó. Első tantervét az Oktatási Minisztérium fogadta el 1990-ben Intimtorna néven, a másodikat 1995-ben az Egészségügyi Minisztérium KÖ-TE-LÉK (KÖrnyezet-TEst-LÉleK fejlesztő tanterv Prof. Dr. Ruzsonyi Péter szerzőtárssal).

 

A diákprogram oktatására a Kriston Trénereket felkérheti az iskola vezetése, tankerület, osztályfőnök, szaktanár, iskola pszichológus, iskolai védőnő, szülő.

 

Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?