Kriston Diákprogram

Egészségnevelési óra

Időpontok

Ez az egészségnevelő módszer az egészségtudatos viselkedést, a tabuként kezelt témakörökben oktatja a diákok életkorához igazítva. Például, hogy milyen szokásokat alkalmazva tudjuk elkerülni az aranyér, a herevénatágulat, az inkontinencia, a menstruációs görcs tüneteit. A ciklust a lányok 70-80%-a görccsel éli meg.

Nem ismerik az utat ahhoz az érzéshez, hogy ezt a természetes folyamatot funkcióörömként tapasztalják. Ebből később a női szervek funkciózavarai bontakozhatnak ki: premenstruációs szindróma, félelem a szüléstől, szexuális zavar, megfoganási nehézség. Ezért a lányoknak tanítjuk a menstruációs görcsöt oldó tornát, hogy a női létezést pozitív módon szemlélhessék. 

Ennek komoly kihatása van a későbbi termékeny életszakasz évtizedeire, és a nemi szervek egészségére. A nők óriási számban szednek görcsoldó tablettákat, ami az okot nem szűnteti meg. Gyakori a fiatalok körében a székrekedés, az aranyér, a herevéna tágulat.

A tudatos alhasvédelem ezt segít elkerülni, olyan eszközöket ad a fiatalok kezébe, amivel tudatossá válnak fiúk, lányok egyaránt. Ezek a fiatalok lehet, hogy többet tudnak a tudatos prosztatavédelemről 2 óra után, mint az édesapjuk Az első tantervemet az Oktatási Minisztérium fogadta el 1990-ben Intimtorna néven, a másodikat 1995-ben az Egészségügyi Minisztérium KÖ-TE-LÉK (Környezet-Test-LÉleK fejlesztő tantrev).

10 éven át a Fővárosi Pedagógia Intézetben oktattam a módszerem pedagógusoknak, mint egészségfejlesztő szaktanácsadó. A „Kriston diák program” oktatását azóta sem hagytam abba.Mostantól több Kriston tréner is oktatja a programot, amiből sikeres vizsgát tettek. Diák program elemei: - előadás a tantestületnek (ingyenes) - előadás a szülőknek (ingyenes) A pedagógusoknak, szülőknek tartott előadás során elmondjuk, hogy mit tudunk nyújtani a diákoknak pár órában, ami ismeretek a hasznosak lehetnek a felnőttek számára is. A diák program kidolgozására motiváltak azon felnőttek, akik azt mondták, milyen kár, hogy diákként nem jutottak megfelelő ismeretekhez.

„Tabu helyett ismeret” órák

A foglalkozásokat 12-16 év közötti osztályoknak tartjuk. Ennek része 2 elméleti óra, majd fiúk, lányok külön tanulnak 1 órában számukra hasznos mozgást (menstruációs görcs oldására, székrekedés megszűntetésére, hasi szervek funkciójának javítására, kontinencia képességének növelésére.

„Felelősen a nagy Ő megtalálásától a szülésig” workshop

Felelős magatartás elkerülhetetlen a szerveink és azok működése nélkül. Játékos formában szereznek újabb ismereteket a fiatalok a testünk azon működéseiről, melyek végeredményeként majdan a kezében tarthatja babáját egy természetes szülés végén. Szülési kedv növekedésének egyik alapja, hogy legyen a fiatal számára vonzó a szülés.

Tini tanfolyam fiúknak, lányoknak

3X2 órában tartott tréning a fiataloknak, hogy felelősen induljanak a felnőtt létbe, megismerve testük óvását, szexualitásuk felelős felépítését. Jelenleg vizsgáznak a Kriston trénerek, hogy teljes erőbedobással jelen lehessenek az iskolákban. Felkérheti őket iskola vezetése, tankerület, osztályfőnök, szaktanár, iskola pszichológus, iskolai védőnő, szülő.  Amennyiben szerveznél az iskolában, kérlek keresd a trénereket.

Kriston Andrea: kriston@kriston.hu

Kriston Andrea szerzői védelem alatt álló módszere. Kérlek, tartsd tiszteletben a szerzői jogokat.

 

Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz
Időpont Helyszín Tréner Ár Státusz Műveletek
NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?