Endometriózis vége: Te se zárd be magad az elefántcsont toronyba - 2017.12.17. -

Én is beülhettem volna az elefántcsonttoronyba. Hosszú idő óta szeretném megírni a történetem (egy részét), de mindig úgy éreztem, hiányoznak belőle darabok. Olvasva azonban más írásokat, rádöbbentem, hogy milyen szerencsés vagyok, amiért én nem zártam magamra az ajtót, és beengedtem a segítséget.

Endometriózis vége: Te se zárd be magad az elefántcsont toronyba

Az alábbiakban egyik tanítványom megható és tanulságos írását szeretném megosztani veletek, íme:

"Azt hittem, ideális életet élek. Volt egy „örökké együtt leszünk” párom, barátaim, jó munkám, sportoltam, sokat utaztunk, vártam, hogy megkérjék a kezem, és egyszer (!) legyen gyerekünk. Gondoltam mindezt 33 évesen.

Aztán valami történt.

Megismertem egy férfit, aki elkezdett érdekelni, és ettől teljesen összezavarodtam. Természetesen mindez azonnal kiderült, és a régi kapcsolatom – akkor még nem ismertem fel, de – összeomlott. Én pedig őrlődtem. Egyszerre próbáltam kapaszkodni a régibe és vonzott az új.

Rövid idő múlva lebetegedtem. Állandóan hánytam, alig kaptam levegőt. Életmentő műtétet kellett végrehajtani. Fordult egyet velem a világ. Megtépázva, de sikeres operációt követően próbáltam magam fizikailag és lelkileg újra felépíteni, de még mindig bizonytalan voltam. Közben találtak egy cisztát, ami a hasamban pillanatok alatt hatalmassá nőtt, ezért egy rutin nőgyógyászati műtéttel akarták azonnal eltávolítani. A műtét nem volt sikeres: kiderült, hogy endometriózisom van, a beleim (állítólag csak részben műtéti hibából) sérültek. Azzal ébresztettek, hogy ne aggódjak, de egy rövid ideig (először 3, majd 6 hónapról beszéltek) sztómával kell élnem. Egészen véletlenül tudtam csak, mit is jelent a sztóma. Többször elmondtam magamnak, hogy ezt csak álmodhatom. Gusztustalan volt, gyűlöltem zuhanyozni, magamra nézni, az elején egy pohár bor kellett hozzá, hogy esténként ki tudjam cserélni a zsákot. De azt is tudtam, hogy ideiglenes sztómáról van szó, és ha „minden rendben lesz”, visszahelyezhető. Megpróbáltam teljes életet élni, ugyanúgy dolgoztam, sportoltam, és utánanéztem, milyen ajánlások vannak endometriózis esetén. Kiválasztottam a nekem legszimpatikusabbakat (nem sokat, mert amit én választok, azt komolyan veszem). Felhívtam Kriston Andreát.

Így ismerkedtem meg a módszerével, a Kriston Intim Tornával. Megtudtam, hogy nem csak az endometriózis miatt, hanem a sztóma miatt is elengedhetetlen a rejtett izmok edzése. Meg is lett az eredmény: 9 sztómás hónap után is tökéletes formában volt a végbélzáróizmom. Igen, egy újabb, endometriózis miatti nagyműtéttel együtt visszahelyezték a vastagbelemet, de ehhez sok mindennek kellett még változnia. Ez volt a Kriston módszer másik csodás hatása. Felismertem, hogy valódi változásokra van szükség. Újra felfedeztem magamban a nőt, vibrálni kezdett a nőiségem – még sztómával is. Lassan sikerült lezárnom a régi kapcsolatom (aki nem vette észre a változásokat). A férfival, akit megismertem, teljes közelségbe kerülhettünk minden szempontból. Ő még a kórházi ágyba is bemászott mellém, és felpuffadt hassal is szexinek látott. Minden egyes alkalom, amikor újra találkoztam/találkoztunk Andreával és a módszerével, a gyakorló órán, a Gésák titkán, a Férfi Intim Tornán, a Gólyatréningen, különös töltetet adott a kapcsolatunknak. Igen, a Gólyatréningen is, mert ma már van egy közel 2 éves kislányunk. Most egyéni konzultációra megyek, szeretnék mindent megtenni magamért, hogy ne térhessen vissza az endometriózis. Egyszer elvégezném a tréner képzést is, hogy én is segíthessek más nőknek és férfiaknak, hogy ők se zárják be magukat az elefántcsonttoronyba."

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?