Inkontinencia norvég módra - 2019.02.15. -

Palicz Judit trénerünk írását olvashatjátok az alábbiakban, aki jelenleg Norvégiában oktatja a Kriston-módszert.

Inkontinencia norvég módra

Érdekes, hogy mennyit lehet az inkontinenciáról olvasni, milyen borzasztó sztorikat hallhatunk, de mégis eegyüttélnek vele emberek, és "boldognak" tűnnek. Legalább is ez derül ki a következő történetből, ami Norvégiában nagyon ismert. 

Főhősünk Anette, ország-világ előtt, egy TV-műsorban vállalta fel problémáját. Még csak 32 éves volt, amikor a második szülése alkalmával, ahogy ő maga fogalmazott, "teljesen szétrepedt" lent. Furcsa, hogy orvosi ellenőrzéskor, illetve gátvarrásnal nem figyeltek erre. A szülést követően rögtön szivárogni kezdett a vizelete, de az orvosok "bíztatták", hogy ez teljesen normális szüles után. Mondták neki, hogy pihenjen, és majd a 6 hetes kontrollnál kiderül, megszűnt-e. A vizeletvesztés persze folytatatódott és nem lett jobb. Már három hónapja küszködött vele, mikor felhívta az orvosát, mivel addigra már az egész napját a WC-n ülve töltötte. A szakember véleménye az volt, hogy nem vészes a helyzet, majd a 9 hónapos kontrollon újra megnézik, történt-e változás. Anette tovább várt, hiszen az orvosi vizsgálat mindent rendben talált. Viszont valójában egyáltalán nem volt rendben és nem gondolta, hogy a helyzete normális lenne. Elszigetelődött a családjától, a barátaitól, mindig talált kifogást, hogy miért nem tud résztvenni egy-egy összejövetelen. Depressziós állapotba került és hiába kért, nem kapott segítséget. Saját bevallása szerint, már amikor a lépcsőfokokhoz felemelte a lábát, akkor is elcsöppent a vizelete. Ekkor ragaszkodott egy alapos kivizsgalashoz, így beutalták a kórházba, és ott megállapították, hogy inkontinenciája van. Az orvos azonnal műtétet javasolt, amely során egy peacemaker-t ültettek be neki, az izomösszehúzás segítésére. Sajnos a műtét nem a kivánt eredménnyel zárult, és komplikációk léptek fel. Így meg kellett operálni ismét, aminek a vége egy sztómazsák lett, amit az élete végéig hordania kell. Anette pozitív emberként így fogalmaz: "nem műtetné vissza a belét, amíg így is tud működni a dolog. Jól van és elégedett ". 

Norvégiában semmilyen információ nincs az inkontinenciáról, de a szülés utáni sérülésekkel kapcsolatban létezik egy nagy követői számmal rendelkező Facebook-oldal, ahol az ember el sem hinné, milyen borzasztó traumákról számolnak be egyes nők, és persze 99 százalékuk inkontinens marad.

Ha Norvégiában szeretnéd elsajátítani a Kriston-módszert, vagy ajánlanád ott élő ismerőseidnek, lépj kapcsolatba Palicz Judittal ide kattintva!

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?