Pár perces gyakorlatokkal a vizeletvisszatartási probléma ellen - 2018.10.17. -

Pár perces gyakorlatokkal a vizeletvisszatartási probléma ellen

Sokáig tabutémának számított az inkontinencia, azaz vizeletvisszatartási probléma, viszont nagyon sokakat, majdnem minden második nőt érint.

Minél idősebb egy nő, annál nagyobb mértékben érintheti az inkontinencia. Japánban például nagyon érdekes, hogy már több felnőtt pelenka fogy, mint a gyermekeknek való. 

Az inkontinencia mindig is probléma volt, csak nagyszüleink nem mertek róla beszélni. A fizikai munka végzésével a tünetek erősödhetnek. Régen sokkal több fizikai munkát végeztek a nők, mi most már kevesebb munkából adódó fizikai tevékenységet végzünk, ellenben fitness terembe járunk, ami ugyanúgy kiválthatja az izomgyengeségből adódó inkontinenciát. 

A tünetek nagyon kellemetlenek, kihathatnak az önértékelésre, a kontrollérzetre, nőknél, férfiaknél egyaránt, utóbbiaknál 50 százalékkal kevesebb az előfordulása. 

Egy nagyon fontos alaptézis, hogy ha egy izmot nem edzünk, az edzetlen lesz. Egy 4000 fővel végzett kutatás a 18 éves lányok 50 százalékánál mutatta ki a izomgyengeséget, ami a szülés után csak rosszabb lesz. Nagy probléma, hogy a lányokat, nőket nem készítik fel ezekre a folyamatokra.

Minőségi fejlődés nem érhető el szimpla szorítgatással. A Kriston Intim Torna megoldást ad az inkontinenciára, hiszen azon túl, hogy az izmokat tornáztatjuk, a hozzájuk kapcsolódó agyi területeket is stimuláljuk. 

Fontos mérlegelni, hogy megéri-e az egészségünk azt a befeketett napi pár percet, amely a rendszeres torna végzéséhez szükséges. 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?