Pár perces gyakorlatokkal a vizeletvisszatartási probléma ellen - 2019.11.11. -

Sokáig tabutémának számított az inkontinencia, azaz vizeletvisszatartási probléma, viszont nagyon sokakat, majdnem minden második nőt érint.

Pár perces gyakorlatokkal a vizeletvisszatartási probléma ellen

Minél idősebb egy nő, annál nagyobb mértékben érintheti az inkontinencia. Japánban például nagyon érdekes, hogy már több felnőtt pelenka fogy, mint a gyermekeknek való. 

Az inkontinencia mindig is probléma volt, csak nagyszüleink nem mertek róla beszélni. A fizikai munka végzésével a tünetek erősödhetnek. Régen sokkal több fizikai munkát végeztek a nők, mi most már kevesebb munkából adódó fizikai tevékenységet végzünk, ellenben fitness terembe járunk, ami ugyanúgy kiválthatja az izomgyengeségből adódó inkontinenciát. 

A tünetek nagyon kellemetlenek, kihathatnak az önértékelésre, a kontrollérzetre, nőknél, férfiaknél egyaránt, utóbbiaknál 50 százalékkal kevesebb az előfordulása. 

Egy nagyon fontos alaptézis, hogy ha egy izmot nem edzünk, az edzetlen lesz. Egy 4000 fővel végzett kutatás a 18 éves lányok 50 százalékánál mutatta ki a izomgyengeséget, ami a szülés után csak rosszabb lesz. Nagy probléma, hogy a lányokat, nőket nem készítik fel ezekre a folyamatokra.

Minőségi fejlődés nem érhető el szimpla szorítgatással. A Kriston Intim Torna megoldást ad az inkontinenciára, hiszen azon túl, hogy az izmokat tornáztatjuk, a hozzájuk kapcsolódó agyi területeket is stimuláljuk. 

Fontos mérlegelni, hogy megéri-e az egészségünk azt a befeketett napi pár percet, amely a rendszeres torna végzéséhez szükséges. 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?