Mi a baj az anális szexel? - 2018.10.04. -

Az anális szex bár nem tartozik a szexualitás alapfogalmai közé, de nagyon sok férfi élvezi. Azonban egy nőnek nem árt tisztában lenni ennek veszélyeivel. Mint mindenben, ebben is mértéket kell tartani.

Mi a baj az anális szexel?

Egyszer egy férfi tanítványom azt mondta, hogy nagyon szívesen elküldené a tréningre a női parterét, bár minden alapdolgot tud. És amikor én megkérdeztem, hogy mit jelent hogy alapdolgot a szexualitásban, akkor azt mondta, hogy jártas az orális és az anális szexben is. A vicces számomra az volt, hogy kihagyta a hüvelyben való szerelmeskedés említését az "alapdolgok" közül. Márpedig mindannyian tudjuk, hogy nagyon más például az ételt a szájunkba tenni és úgy elfogyasztani, vagy az orrunkba tuszkolni - ami nem kellemes, bár megoldható. 

Nagyon lényeges a szexuális repertoárunkat olyan irányba bővíteni, ami egyrészt mindekttőnknek örömmel jár és fájdalommentes, másrészt pedig olyan, ami hosszútávon védi a testünket. Persze ebbe a játékba sok minden belefér. 

A végbél környéke érzékeny, erotikusan lehet izgató és tudom, hogy férfiak számára nagyon nagy élvezeti forrást jelent a szerelmi izomzatként használt popsi-izom, de az izom sajátosságából adódik a sérülékenysége is. Miközben a férfi azt éli meg, hogy nagyon jó szűk, nagyon jó erős, hogy igazán ott történik a nagy bujaság, közben a nőnek tágul ez az izomterülete. A végbél záróizma két részből áll, a belső rész egy reflex hatására kinyíló izomterület, csak akkor nyílik ki, hogyha székletürítési reflex keletkezik a szervezetben, illetve ha egy fizikai erő (pl. pénisz) szétfeszíti. De egyébként más szituációban csak parancsra nem nyílik ki. Tehát egy nő tudatosan ezt nem tudja elernyeszteni. Persze, ha ez már nagyon "bejáratottá válik", akkor pontosan azért, mert kitágult, könyebb áttörni. A külső záróizom, az már tudatos, ezt tudjuk edzeni, képesek vagyunk összehúzni, ellazítani, fejleszteni. 

Az anális szexnek az egyik veszélye az, hogy a belső izom kitágul, komoly tüneteket okozva ezzel. Nem egyszer találkoztam olyan fiatal nővel, akinek nagyon komoly szél- és szekletmegtartási problémája volt. Proktológusok a vizsgáló asztalon azonnal látják az anális szex következményeit. 

Azért, hogy az izomzat "fiatalossága" megmaradjon és azért, hogy a végbél nyálkahártyája ne ereszkedjen meg, egy olyan szempontot érdemes betartani, amit a Kriston Intim Torna könyv női verziójából kérésre korábban kihúzattak velem: csak ünnepnapokon!

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?