Hogy állsz a nőiességeddel? - 2018.06.07. -

A menstruációnkhoz való viszonyunkban is tükröződnek mintáink, amit többnyire édesanyánk is öntudatlanul hozott magával. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy mi is lehetünk mintaadók.

Hogy állsz a nőiességeddel?

Csodás, ahogy mi nők, részt veszünk az élet továbbadásában, és átadjuk a stafétabotot generációról generációra. Bár érezhetem magam fontosnak kis világomban, de a legfontosabb, amit tehetek, hogy megadom magam női természetemnek, és a legnagyobb odaadással megélem női önmagam. Viszem tovább a "váltóbotot", legalábbis törekszem rá. Ez a mi közös ügyünk, a legtöbb, amit megélhetünk, persze, férfiakkal együtt. 

Szeresd, élvezd a női tested működését! Ha valami miatt "görcsölsz" a nőiességtől, akkor valóban fogsz is. Ekkor jelet ad a tested, hogy te nő vagy, és nem férfi. Ez nem olyan nagy baj, örülj neki!

A menstruáció, szexualitás, fogamzás, várandósság, szülés, klímax mind felfűzhető egy gondolati láncra, mely arról szól, miként azonosulsz nemi státuszoddal, mennyire tudod "odaadni" magad a nőiességgel járó változásoknak. A nőiességed gondolati és érzelmi szintű elutasítása megjelenhet testi tünetekben is. Vedd észre, hogy valami nincs rendben!

A legtöbb görcs mögött nincs szervi ok. Egészséges vagy, csak nem jól működsz. De magunkat mi működtetjük!

Gyakran hallottam tanítványaimtól, hogy miután rájöttek nőiességükhöz való viszonyuk alakításának felelősségére, két-három cikluson belül megszűntek a görcsök. 

A gondolat pozitív iránya hozzájárul női szerveid védelméhez. Tiszteld vele a tested. Legalább legyünk hálásak neki, ha már teszi a dolgát!

Részletek Kriston Andrea-Ruzsonyi Péter: Kriston Intim Torna című könyvből

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?