Mikortól mondhatjuk, hogy stressz-inkontinenciája van valakinek? - 2019.10.14. -

Fizikai aktivitás hatására, vizelési inger nélkül, akaratlanul távozik a vizelet. Ez lehet egy-két csepp, de lehet akár a teljes hólyagtartalom is.

Mikortól mondhatjuk, hogy stressz-inkontinenciája van valakinek?

Van, akit a legkisebb mennyiség is zavar, és már úgy jön a tornára, hogy több orvostól, különböző vizsgálatokkal igazoltan hozza a diagnózist: stressz-inkontinencia. 

A másik véglet, amikor igaz, hogy egy-egy köhögés hatására az egész vizeletmennyiség eltávozik, de az illető még nem volt orvosnál, mert ez a probléma már a nagymamánál is fennállt, és őt is csak most kezdte el zavarni. 

A nők sok családban hozzászoktak a hasonló tünetekhez. "Amolyan női betegség - mondják. - Ezt tűrni, viselni kell." Sokan azonban azért nem kérnek segítséget, mert nem tudják, hova forduljanak, mászrészt kevés kivételtől eltekintve nagy szégyent élnek meg a kontrollvesztéssel. Tehát, hogy ki mikor kezd el zavarni a vizetvesztés, az függ a társadalom, a család és az egyén egészségügyi kultúrájától.

Több ezer nő számolt be arról, miként súlyosbodott tünete az évek során. Tipikusnak számít, hogy kezdetben csak ritkán, telt hólyag esetén fordult elő egy-egy csepp vizeletkiszökés, főleg nagy nyomás mellett, például köhögőgörcsnél, erős nevetésnél, hányásnál. Később már telt hólyag sem kellett hozzá, majd a távozó vizelet mennyisége is nőtt. Egyre váratlanabbb helyzetekben, egyre kisebb provokációra fordult elő baleset. 

Megoldás: Kriston Intim Torna alaptanfolyam! 

Kriston Andrea-Ruzsonyi Péter: Kriston Intim Torna 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?