Milyen a jó melltartó? - 2019.01.31. -

Manapság is sokat hallani, hogy ne hordjunk melltartót, mert az izmaink ellustulnak a használatától, pedig valójában ennek a melltartóhoz semmi köze! A melltartó nem a mellizmokat tartja, hanem a fölötte elhelyezkedő mell mirigy- és zsírállományát. Amit védenünk kell, azok a szalagok. De mégis milyen a jó melltartó?

Milyen a jó melltartó?

Sajnos tudomásl kell vennünk, hogy a szalagok szerkezetüknél fogva rugalmatlanok, és könnyen megnyúlnak, ha a mell szövetei hosszan tartóan, nagy súllyal lógnak, és nincsenek megfelelő módon alátámsztva. Ezért szükséges a melltartó használata, de persze, nem ez az egyetlen módszer, feltétlenül társulnia kell a megfelelő tréningezéssel az izom sorvadása ellen, és bőrvédelemmel, hogy ne gyengüljön el. Az izmok az edzéshiánytól lustulnak el!

Egy melltartónak egyszerre több elvárásnak is meg kell felelnie:

- tartsa a melleket

- feleljen meg a melled méretének (ne legyen se kicsi, se nagy)

- ne szorítsa, ne húzza oldalra a melled

- pántja se legyen szoros

- legyen olyan kényelmes, hogy ha felemeled a kezed, a melltartó alsó része ne "szaladjon föl" a melledre!

Érdemes tehát - alapos válogatás után - olyan kényelmes melltartót vásárolni, amelyik hosszú távon is biztosítja a jó közérzetedet. A melled "kosarának" megfelelően, többféle típus közül választhatsz. A szám azt jelenti, mennyi a mellkasod kerülete, az "A", "B", "C" és "D" jelek pedig ugyanazon mellkaskerülethez viszonyítva figyelembe veszik a melled formáját.

Arról, hogyan számíthatod ki pontosan a méretedet Kriston Andre és Ruzsonyi Péter Kriston Intim Torna című könyvében olvashatsz, melyet ide kattintva meg is rendelhetsz!

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?