Szétnyílt hasfal regenerálása - 2017.12.13. -

Szeretnék mindenKIT megnyugtatni, hogy teljességgel kizárt, hogy Kriston trénernél rosszul tanuljátok meg a mozgást. Minden Kriston tréner, aki a weboldalon fent található, garantáltan a jó mozgást fogja oktatni. A Kriston tréner garanciát vállal az oktatásért. Miután egyre több a szétnyílt hasfallal élő kismama, ezért célul tűztük ki a támogatásunkat a Kriston Intim Torna segítségével.

Szétnyílt hasfal regenerálása

Rémült nő hívta föl egy tréner tanítványomat, hogy a szétnyílt hasfal miatt ment speciális tornára (nem a Love Your Belly-re), ahol a „szakember” azt mondta, hogy nehogy végezze a hasi légzést, mert a hasa tovább fog nyílni. Majd óva intette, hogy nehogy rosszul végezze a gátizom gyakorlatokat, mert kárt okozhat vele. Letiltotta a derekának a talajhoz nyomását, ami egyébként komoly korlátot jelent szex közben, hiszen a szerelmi alapmozgás ezen alapul. Mindezt olyan stílusban, hogy megijesztette a szülés után lévő nőt, aki extrém riadtsággal kezdte tanulni a Kriston Intim Tornát egy tréneremnél, ahová már korábban bejelentkezett.

Néhány gondolat ennek kapcsán:

- Szeretnék mindenKIT megnyugtatni, hogy teljességgel kizárt, hogy Kriston trénernél rosszul tanuljátok meg a mozgást. Minden Kriston tréner, aki a weboldalon fent található, garantáltan a jó mozgást fogja oktatni. A Kriston tréner garanciát vállal az oktatásért. Ne menj olyanhoz, aki nincs fent a weboldalon, de hirdeti magát. A jó marketing kevés ahhoz, hogy valaki jó tréner legyen. Sajnos vannak csalók, és ami bizonyítottan jó, azt igyekeznek másolni, ezzel másokat megtéveszteni.

- Lehet hasi légzést végezni szétnyílt hasfal esetén?

Miért is ne? Már szétnyílt a hasfal a várandósság során. Nem az izom nyílt szét, hanem a kötőszövet. Ahogy a korábbi posztban olvashatod az okokat, leginkább azért, mert nem volt nyújtható, elasztikus, rugalmas a hasfal izma, ezért a kötőszövet engedett. Nem a hasizom gyengesége az oka a rectus diastatsis-nak, a linea herniának, hanem a túlfeszülő, elasztikusságra képtelen hasizom. Ha valakinek volt már szájzára, akkor a kilazulás után nem tiltott a száj nyitása. Tehát a has szöveteinek rugalmassága, nyújtása, gyógyulási tényező. Persze nem akárhogy.

A Kriston trénerek a hasi szervek funkciójának a javítására való gyakorlatsorban először a helyes hasizom nyújtást oktatják. Tehát úgy, ahogy mi oktatjuk a Kriston-módszerben a hasi légzést, úgy biztonságosan lehet végezni.

- Nem lehet a derekat a talajhoz nyomni?

Nem fokozható vele a probléma. Nem hozunk vele létre sérvet. Ez az élettani mozgás jótékonyan hat a hasfalra. Ezt is lehet jól, és rosszul végezni.

- Miután egyre több a szétnyílt hasfallal élő kismama, ezért célul tűztük ki a segítségüket a Kriston Intim Torna segítségével. A speciális gyakorlatok segítségével a hasfal területére terhelt feszültséget szervi szinten csökkentjük a gát+hasizomra irányuló gyakorlatokkal, és a módszerben található, nem mozgásos, egyéb eszközökkel. A Kriston-módszer szorongáscsökkentő hatása tudományos eszközzel bizonyított.

Örömteli mozgástanulást,

Andi

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?