Ha hordozod a babád, akkor mi lesz veled? - 2018.03.02. -

Nagyszerű érzés babának, mamának az a nyugalmat adó összeolvadás, amit a hordozókendő biztosít. A baba oldaláról szemlélve mindenképpen a legjobb érzelmileg. Nem állja meg helyét az a magyarázat, hogy majd később sem akar leszállni az ölből.

Ha hordozod a babád, akkor mi lesz veled?

Az önállóság mindig nagyobb örömöt jelent, mint a függés. A hordozást azonban érdemes megszemlélni a mama oldaláról is. Ebben a témában, csak olyan anyák véleményére adok, akik már tanulták a Kriston-módszert, és ezt követően nagyobb tudatossággal, jobban érzékelve a testüket, figyelve, megértve azon folyamatokat, amiken átjutottak, elmondják a véleményüket. Ha megkérdezünk egy férfit, hogy eléggé ügyes-e a pénisze, valószínűleg igennel fog válaszolni. Ha azonban egy olyan férfit kérdünk, aki megtanulta a Kriston Intim Torna gyakorlatait, azokkal felerősítette a testérzékelését, a teste fölötti kontrollt begyakorolta, akkor azt fogja mondani, hogy csak most tudja, hogy miket nem érzett, nem tudott korábban. A babájukat hordozó nők gyakorta tapasztalják a hasi szervek süllyedését, vagy később ezt komoly rizikótényezőnek ítélik meg.

Mi lenne lényeges, ha hátrány nélkül szeretnéd hordozni a babádat?

- Készítsd fel a szülési izmaidat a szülésre

- Mihamarabb regeneráld a várandósság és a szülés során megterhelésnek kitett izmaidat. Ez a császárral szült nőkre is érvényes.

- Úgy használd a hordozókendőt, hogy a legkevesebb terhelést, nyomást okozza a hasadban.

- Tapasztald meg, hogy mi az a legkevesebb hordozás, ami a legtöbb jó érzést adja. Ha már le is teheted a kicsit, akkor inkább tedd le. Az egészséges női testedre később is szükség van.

- Ha szétnyílt a hasfalad a szülés utána, akkor azt Kriston Intim Torna+hasizom regenerálással mihamarabb hozd csúcsformába.

- Alakíts át a szokásaidat, ezek között a sportot is úgy, hogy a legkevesebb terhelést okozzák a hasi szerveidnek a süllyedések és az aranyér megelőzésére.

Tehát az ideális az, hogy a kismama 9 hónapon át edzi a gátizmait, majd a szülést kezdi a megtanultak szerint, és közben egy adott súlyhatárig elől, majd háton hordja a kisbabáját. Ez egyéni, hogy hol a súlyhatár (mama túlsúlya, baba súlya, hordozás ideje, hasi szervek kíméletére egyéb más szokások). Nem ajánlom hordozott babával a tornázást, mert ugyan kedves, praktikus, de hosszútávon káros lehet.

Andi

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?