Menj időben! - 2019.10.21. -

A húgyhólyag 300-500 ml vizelet átemeneti tárolására képes. A hólyag egészsége hosszan megőrizhető, ha figyelünk a védelmére. Ennek érdekében, amikor először megérzed, hogy vizeletet kell ürítened, tedd meg mihamarabb!

Menj időben!

Nem előnyös meghatározott időközökben, pl. félóránként, óránként járni vécére. A hosszas akadályozottság az ürítésben csak akkor terheli testünket, ha rendszeresen történik a körülményeknek, vagy a személyes szokásainknak engedve.

Figyeld meg a vizeletürítési szokásaidat!

- Fogyasztasz-e napi 1,5-2 liter folyadékot?

- Hányszor keletkezik ürítési ingered?

- Rendszeresen elmész-e inger esetén a mellékhelyiségbe?

- Mennyi ideig húzod a szükségleted kielégítését, miután jelentkezett?

- Hagysz-e kellő időt az ürítésre? 

- Gyakrabban jársz-e vécére, mint azt szeretnéd?

- Van-e gyakori, sürgető vizelési ingered?

   ***

Ideális esetben a hólyag 3-4 dl vizeletet gond nélkül képes tárolni, és az ürítési inger jelentkezésekor képesek vagyunk eljutni a mellékhelyiségig, majd cseppmentes állapotig akaratlagosan kiüríteni a hólyagot. Ebben a folyamatban azonban sok helyen támadhat zavar, hiszen tároló rendszerünk ezen része is sérülékeny.

 

*** további felsorolás elérhető és forrás: Kriston Andrea-Ruzsonyi Péter: Kriston Intim Torna 

 

 

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?