Műtét vagy torna? - 2018.11.02. - kit, kriston, intim, torna

Minél korábban, minél enyhébb tünettel kezded a tornát, annál nagyobb az esélyed, hogy tünetmentessé válj.

Műtét vagy torna?

Nincs olyan mértékű elváltozás, amikor az izmok fejlesztése ne segítene az állapoton, de van, amikor a legmegfelelőbb kezelési formának már rögtön a műtét látszik. Ez egyértelműen kiderül az orvosi vizsgálaton, bár a tünetek megítélésében gyakran tapasztalható az orvosok közötti véleménykülönbséget. Egyik orvos műtétet javasol, a másik viszont úgy gondolja, hogy nincs rá szükség, és javasolja helyette a KIT-et.

Gyakran nincs szükség végül műtétre, mert a panaszok megszűnnek az "önerőből" gyakorolt tréninggel. Az is előfordulhat, hogy javulás tapasztalható, de az eredmény mégsem kielégítő és műtétre kerül sor. Ekkor sem volt hiábavaló azonban a tréning, hiszen az öltések jobban tartanak az edzett izmokban, mint az edzetlenekben. 

A műtét után kezdve a tornát pedig megtartható a műtőasztalon elért eredmény. Ellenkező esetben a tünetek sajnos gyakran kiújulnak, hiszen a műtőasztalon a gondolkodásmódunkat nem szabják át, azért mi vagyunk a felelősek. Az orvosok gyógyítanak, de magunkra nekünk kell vigyáznunk a helyes életvitelünkkel. 

Részlet Kriston Andrea-Ruzsonyi Péter: Kriston Intim Torna könyvéből.

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?