Mit értünk gáton? - 2018.02.09. - kriston, intim, torna, gát, nőknek

Rejtett izmok a húgycső, a hüvely, a végbél területén.

Mit értünk gáton?

Képzeld el a két combod között azt az izomterületet, amely minden oldalon ki van feszítve a határoló csontok között. Ez normál állapotban olyan feszes és rugalmas, mint egy erős ágysodronyzat. Testünk egyetlen vízszintesen elhelyezkedő izomlemeze, mely tudatosan irányítható.

A gát megnevezést szűken értelmezve a gátmetszés területére szokták alkalmazni, de én anatómiai szempontból azt a lágy részt jelölöm vele, amely alulról lefedi a medence kimenetelét és elzárja a bensőnket a külvilágtól. Ezt a tenyérnyi részt célozzuk meg a Kriston Intim Tornával.

Úgy, mint a többi, akaratunktól függően működő izom, a rejtett izmokat is képesek vagyunk összehúzni, ellazítani. Sajnos, akárcsak a nem edzett hasizom, a rejtett izmaink is folyamatosan veszítenek erejükből. Kezdetben a gyengülés nem okoz tüneteket, hiszen lassan, alattomosan következik be. Már fiatal, 18 éves lányoknál is kimutatható az álló testhelyzet okozta terhelés és az edzettlenségéből adódó erővesztés. Vizsgálatokkal mutatták ki, hogy közöttük ö0%-os gyakorisággal tapasztalják a lányok a „Ne nevettess, mert bepisilek!” tünetet. Kezdetben a ritkán jelentkező tünet az életkor előrehaladtával, a női testet kedvezőtlenül befolyásoló szokásokkal együtt egyre nagyobb mértékűvé válik.

Ha gondoskodni szeretnél lágy szerveid anatómiai helyzetének megtartásáról és el akarod kerülni a kínos tüneteket, akkor rendszeresen tornáztasd rejtett izmaidat Kriston Intim Tornával! A Kriston-módszer tanulása Örömmel jutalmaz meg.

Részletek Kriston Andrea-Ruzsonyi Péter: Kriston Intim Torna című könyvből

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?