Mit értünk gáton? - 2018.02.09. - kriston, intim, torna, gát, nőknek

Rejtett izmok a húgycső, a hüvely, a végbél területén.

Mit értünk gáton?

Képzeld el a két combod között azt az izomterületet, amely minden oldalon ki van feszítve a határoló csontok között. Ez normál állapotban olyan feszes és rugalmas, mint egy erős ágysodronyzat. Testünk egyetlen vízszintesen elhelyezkedő izomlemeze, mely tudatosan irányítható. (A rekeszizom ugyancsak vízszintes, de tudatos működtetésre képtelenek vagyunk, s ezel az izmok felépítésükből adódóan nem is veszítenek erejükből. 

A gát megnevezést szűken értelmezve a gátmetszés területére szokták alkalmazni, de én anatómiai szempontból azt a lágy részt jelölöm vele, amely alulról lefedi a medence kimenetelét, és elzárja a bensőnket a külvilágtól. Ezt a tenyérnyi részt célozzuk meg a Kriston Intim Tornával. 

Úgy mint a többi, akaratunktól függően működő izom, a rejtett izmokat is képesek vagyunk összehúzni, ellazítani. Sajnos, akárcsak a nem edzett hasizom, rejtett izmaink is folyamatosan veszítenek erejükből. Kezdetben a sorvadás nem okoz tüneteket, hiszen lassan, alattomosan következik be. Már fiatal, 18 éves lányoknál is kimutatható az álló testhelyzet okozta terhelés és az edzetlenségből adódó sorvadás, de még nem egyértelműen érezhető gyengeség. 

Ha gondoskodni szeretnél lágy szerveid helyben tartásáról és el akarod kerülni a kínos tüneteket, rendszeresen tornáztasd rejtett izmaidat Kriston Intim Tornával!

Részletek Kriston Andrea-Ruzsonyi Péter: Kriston Intim Torna című könyvből

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?