Inkább betétet, mint tampont! - 2019.07.19. -

Sokan kérdeztétek, melyik a jobb, itt a válasz!

Inkább betétet, mint tampont!

Nőktől hallott, vagináról szóló beszámolók és a hüvely szorítóerejének mérése tapasztalatain okulva, érdemes ránézni erre a praktikus kis eszközre kissé más szemmel. Gondold csak el, mi történik a hüvelyben, amíg a tampon benne van!

 

A tampont nem rögzíti semmi, tehát csak azért marad meg a hüvelyben, mert a szövetek megtartják, s akkora erőt fejt ki rájuk, mintha a szádba helyeznél egy olyan átmérőjű kiflit, hogy az négykézlábra állva, fejedet lefelé rázva sem esik ki belőle. Gondold csak el, mi lenne, ha 4-5 órán át bent kellene tartani a szádban, esetleg utána még kiflicsere is következne. Jaj! Elképzelted?

 

A szánk többet érez, mint a hüvely, hiszen több benne az idegvégződés. Ezért nem jajgat a vagina! A tampon hat a hüvely szöveteire és annak vérkeringésére is. Tehát addig, amíg a tampon a hüvelyedben van, csökken a szövetek anyagcseréje, így elégtelen a tápanyag- és oxigénellátottságuk. Amikor a ciklus végén abbahagyod a tampon használatát, hüvelyizmaid olyan állapotban vannak, mintha pár napos gipszelés miatt elgyengült volna valamelyik végtagod.

 

Sok síró nő panaszát hallgattam már végig, akiknek tönkrement a párkapcsolatuk, örömtelenné vált a házaséletük a tág és gyenge hüvely miatt. Nem tudhatjuk, milyen lett volna az altesti erejük, ha nem használnak tampont.

 

Persze, nem ez az egyetlen hüvelygyengítő tényező. Azt tanácsolom, hogy ciklusnál használj inkább intim betétet vagy mérsékeld a legminimálisabbra a tamponhasználatot, s ne feledd kompenzálni gyengítő erejét rendszeres tréninggel!

 

Kriston Andrea-Ruzsonyi Péter: Kriston Intim Torna

 
NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?