Terhesen is elkezdhető-e a Kriston Intim Torna? - 2018.07.11. -

Igen, abszolút. Ez olyan, mintha valaki készül egy kalandtúrára, ahol úszni is kell majd. Akkor a kalandtúra előtt érdemes-e úszni megtanulnia, vagy csak utána?

Terhesen is elkezdhető-e a Kriston Intim Torna?

Ha a várandósság vége előtt tíz hét gyakorlással telik, nagyon nagy átalakulást tudnak megélni lelkileg és testileg is.

De a legjobb az lenne, ha ezt óvodától csinálnánk, és része lenne az életünknek. A mi programunk óvodától kidolgozott. Az intim szokások kialakítása óvodában kellene, hogy elkezdődjön. Ehhez nem kapunk elég segítséget, az óvónőktől sem, pedig az óvodás gyerekek fele már székrekedéssel küzd. Ez azt a berögzülést erősíti, hogy ha elengedi magát, akkor neki az fájni fog. Ezért kéne már itt segíteni nekik. A bepisilés miatti leszidás is azt eredményezheti, hogy a gyerek azt tanulja meg, hogy ha elengedi magát, akkor szégyenbe kerül.

Információhiányban szenvedünk, még az intimtorna kapcsán is, hiszen a nőknek még az egészségügyben is gyakran mondják, hogy ne végezzék az intimtornát terhesen, mert vetélést okozhat. Ezzel elérik azt, hogy a nők nem merik csinálni a gyakorlatokat, pedig nincs vetélésre való hatása, nem okoz vérbőséget.

Ha jól csináljuk, élénk vérkeringést okoz, amivel jobbá válik a placenta tápanyag-ellátása. Az a kismama, aki végzi a gyakorlatokat, pici babájának több tápanyagot juttat a tornázás alatt, az ő szerveik jobban működnek, nem a salakanyag pang azon a területen. Ezeknek a nőknek jobb a szexualitásuk is. A magzat velünk együtt szeretkezik, ami azt jelenti, hogy a szexualitáshoz való viszonya is formálódik. Nem mindegy, milyen élményeket szerez már ebben a korban is.

Forrás: Dívány

NemIgen

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Amennyiben folytatod a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. Engedélyezi?